Podobne porady

Jak ugotować brokuły

Poradopedia.pl | 2013-09-11 12:05

Ugotuj świeże brokuły, aby zachowały najlepszy smak i wygląd. czytaj »

Znaleziono: 52
Mięso Smażenie w… torebce?
karolinarb | 2014-07-25
Od pewnego czasu smażenie potraw znajduje się na celowniku ekspertów zajmujących się zdrowym żywieniem. Nadwaga, podwyższony cholesterol czy też złe samopoczucie to tylko niektóre z efektów nadmiernego spożycia smażonych dań. Jak się okazuje, alternatywą mogą stać się… torebki do smażenia. Dzięki nim przyrządzimy zdrowie i pyszne jedzenie w kilka chwil. czytaj »
Mleko w szklance Jak gotować i nie przypalić mleko
Poradopedia.pl | 2014-01-11
Jak gotować mleko, żeby zachować jego cenne wartości odżywcze i uniknąć przypalenia. czytaj »
Porada id 3683 Jak zimą zadbać o świeże powietrze w kuchni
Sfera | 2013-12-05
Wietrzenie mieszkania zimą powoduje znaczne wychłodzenie pomieszczeń i straty energii cieplnej. Z drugiej strony codzienne czynności, takie jak gotowanie, powodują powstawanie nieprzyjemnych zapachów. Jak zatem zadbać o świeżość w mieszkaniu? Znaleźliśmy złoty środek. czytaj »
Porada id 3591 Jak polubić gotowanie? Zainspiruj się i usprawnij je maksymalnie!
Sfera | 2013-09-05
Nie wszyscy lubimy gotować. Zdradzamy sposoby, które pozwolą polubić gotowanie i przemienić nasze kuchenne zmagania w dobrą zabawę. Dzięki poradom, pichcenie stanie się łatwiejsze, będzie nas inspirować jak największych zwolenników domowej kuchni. czytaj »
Porada id 3587 Jak wykorzystać moc sezonowych warzyw? Zrób tartę serową z cukinią
Sfera | 2013-09-03
Świerze warzywa, zebrane w odpowiednim momencie, czyli w sezonie, zawierają o wiele więcej składników odżywczych niż wyhodowane poza nim. Tak też jest z cukinią. To smaczne warzywo posiada wszechstronne zastosowanie w kuchni – doskonale smakuje np. w tarcie serowej. czytaj »
Słoiki Jak zamknąć smak lata w słoiku – czas na warzywne przetwory!
Sfera | 2013-07-20
Nie musimy posiadać specjalnych umiejętności i profesjonalnego sprzętu. Aby zrobić przetwory wystarczy zebrać warzywa z ogródka lub kupić je na targu i mieć pod ręką sprawdzone przepisy. Podpowiadamy, jak postępować, by wszystkie przetwory się udały, a ich smak zachwycił każdego! czytaj »
Słoiki Jak gotować słoiki
Poradopedia.pl | 2013-05-28
Pasteryzacja to sposób na zdrowe konserwowanie żywności. Zobacz jak stworzyć smaczne zapasy w słoikach! czytaj »
Bób Jak łatwo obrać bób ze skórek?
Poradopedia.pl | 2013-05-12
Używając bobu jako składnika dań zazwyczaj konieczne jest obranie go ze skórki. Jak zrobić to w prosty i szybki sposób? czytaj »
Bób z chorizo po katalońsku Przepis na bób z chorizo po katalońsku
Poradopedia.pl | 2013-05-12
Bób na ostro? Kataloński bób z kiełbasą chorizo rozpali Twoje zmysły! czytaj »
Pączki z lukrem Przepis na pączki
Poradopedia.pl | 2013-02-07
Zgodnie z tradycją, w tłusty czwartek po prostu nie wypada nie zjeść choćby jednego pączka. Będą smakować jeszcze lepiej, jeśli zamiast kupować gotowych w sklepie, przygotujesz je samodzielnie - według naszego przepisu. czytaj »
Znaleziono: 52