Odżywianie się wyłącznie owocami, które spadły z drzewa, całkowita rezygnacja z potraw gotowanych, czy jedzenie jedynie kiełków zbóż i warzyw – kontrowersje wzbudzają nie tylko skrajne odmiany, ale nawet najbardziej popularna forma wegetarianizmu. Choć niektórzy nie są w stanie wyobrazić sobie jednego obiadu bez mięsa, od wegetarian można się wiele nauczyć, nie zmieniając drastycznie swoich przyzwyczajeń. O czym mowa? Sprawdźmy! czytaj »
Quesadilla – danie ze słonecznego Meksyku na chłodną jesień
Jak wybrać idealny stół z krzesłami?
Wyspa kuchenna - problem czy rozwiązanie?
W zdrowym ciele zdrowy duch
Pysznie i naturalnie – Przepis na bombowo witaminowy deser z banana, nektaryny i kiwi z dodatkiem chrupiących puffingowanych owoców
Przepis na Ice Mango Puffins caffe, czyli mrożoną kawę z mlekiem sojowym i chrupiącymi puffingowanymi owocami mango
Historyczny hot-dog w zdrowej odsłonie
Bezglutenwe przekąski na słono - pyszne wilgotne bezglutenowe muffiny a’la pizza
Okap z klasą – radzimy na co zwracać uwagę przy wyborze urządzenia i jak czytać etykiety energetyczne
Marchewkowe babeczki z lukrem – słodkie wypieki bez glutenu i laktozy