Podobne porady

3 zasady, których warto nauczyć się od wegetarian

Sfera | 2013-11-12 10:05

Odżywianie się wyłącznie owocami, które spadły z drzewa, całkowita rezygnacja z potraw gotowanych, czy jedzenie jedynie kiełków zbóż i warzyw – kontrowersje wzbudzają nie tylko skrajne odmiany, ale nawet najbardziej popularna forma wegetarianizmu. Choć niektórzy nie są w stanie wyobrazić sobie jednego obiadu bez mięsa, od wegetarian można się wiele nauczyć, nie zmieniając drastycznie swoich przyzwyczajeń. O czym mowa? Sprawdźmy! czytaj »

Znaleziono: 268
Porada id 5456 Kuchnia pod lupą: 5 miejsc, które najtrudniej posprzątać
Gastrosfera | 2017-02-08
Pobieżne sprzątanie sprawdzi się na co dzień, niemniej raz na jakiś czas niezbędne jest przywrócenie blasku nawet najtrudniejszym do wyczyszczenia miejscom. Jak uporać się z największymi wyzwaniami na liście gruntownych porządków kuchennych? czytaj »
Brokuły Dieta dla seniora
Gastrosfera | 2017-02-07
Z upływem lat w naszym organizmie wiele się zmienia. Dlatego też dieta dedykowana seniorom powinna uwzględniać przynajmniej podstawowe potrzeby. A statystyki są przerażające: seniorzy odżywiają się wręcz fatalnie. Fakt ten rodzi wiele schorzeń i dolegliwości, które można w łatwy sposób wyeliminować. I to właśnie na etapie diety. czytaj »
Porada id 5414 Postanowione! W tym roku schudnę
Tabasco | 2017-01-18
Każdego roku jesteśmy zalewani informacjami dot. noworocznych postanowień. Jedni upierają się, że to właśnie początek roku jest najlepszym okresem do wprowadzania gruntownych zmian. Inni z przymrużeniem oka podają całą listę pomysłów – jednak swoje zadanie kończą tylko na pobożnych życzeniach. czytaj »
Porada id 5413 3 rzeczy które powinieneś zmienić, aby wejść w ten rok z przytupem
Gastrosfera | 2017-01-17
Nowy rok, nowe postanowienia – tak właśnie wygląda początek stycznia dla wielu z nas. Jeżeli jeszcze nie ustaliłeś, co jest Twoim celem na 2017 rok, pomożemy Ci w tym! Zobacz co jest najważniejsze, aby nadchodzące miesiące upłynęły pod znakiem sukcesu! czytaj »
Porada id 5412 Karnawałowe tradycje – tak się bawimy w różnych zakątkach świata!
Gastrosfera | 2017-01-16
Tuż po hucznym Sylwestrze i wejściu w Nowy Rok z przytupem czeka nas kolejna atrakcja – taneczny karnawał! Czas balów, maskarad i przebieranych zabaw rozpoczyna się wraz z początkiem święta Trzech Króli i trwa aż do Środy Popielcowej, otwierającej 40-dniowe przygotowania do Wielkanocy. Tradycji i zwyczajów świętowania jest co niemiara, niemalże tyle ile… krajów na świecie. Chociaż w Polsce nie tak często obchodzony, w niektórych zakątkach świata karnawał to wyjątkowy czas w roku . Sami sprawdźcie! czytaj »
Porada id 5406 Popularne produkty dla dzieci - czy na pewno wychodzą im na zdrowie?
mniam | 2017-01-02
W dobie powszechnej dostępności niezwykle szerokiego wachlarza produktów spożywczych dedykowanych dla dzieci warto zadać sobie pytanie: Czy aby na pewno kolorowe, atrakcyjnie prezentujące się produkty skierowane do dzieci są dla nich bezpieczne, wartościowe i wychodzą im na zdrowie? czytaj »
Porada id 5394 Pomysł na świąteczny obiad, czyli pyszne pulpety drobiowe z duszonymi warzywami i żółtym serem!
Gastrosfera | 2016-12-22
Świąteczny obiad to wyjątkowa okazja aby spotkanie z najbliższymi nabrało niecodziennego smaku. Z okazji zbliżających się dni proponujemy alternatywny pomysł na pyszne danie, które z pewności zachwyci najbardziej wymagających gości! czytaj »
Porada id 5385 Przekrój karpia przez regiony!
Gastrosfera | 2016-12-15
Chyba nikt nie wyobraża sobie świątecznych przygotowań bez karpia w roli głównej. To bezkonkurencyjny król wigilijnej wieczerzy! Zobacz jak przygotowuje się go w różnych rejonach Polski! czytaj »
Porada id 5349 Andrzejkowe przepisy na ostatnią chwilę!
Gastrosfera | 2016-11-29
30 listopada zbliża się wielkimi krokami, a Ty nie masz pomysłu na kulinarne pyszności? Specjalnie dla tych, którzy jeszcze nie zdążyli przygotować się na imieniny św. Andrzeja przedstawiamy 3 alternatywne i proste przepisy na Andrzejki, które doskonale sprawdzą się jako przekąski finger-food! Skorzystaj z naszych propozycji na magiczne dania i zaskocz znajomych! Przepisy poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy! czytaj »
Porada id 5339 Jesienne dary natury, o których nie miałeś pojęcia
Gastrosfera | 2016-11-23
Jesień to pora roku, która nie ma w zwyczaju nas rozpieszczać. Niskie temperatury, wiatr i deszcz, brak słońca oraz ciągle nawracające przeziębienie. To skojarzenia, które najczęściej przychodzą nam na myśl kiedy zbliża się okres listopadowo - grudniowy. Jednak pomimo złej pogody, krótszego dnia i spadku nastroju, wciąż nazywamy ją „piękną, złotą jesienią”. Dlaczego? Bowiem jak żaden inny, właśnie ten sezon corocznie dostarcza nam prawdziwą witaminową bombę! czytaj »
Znaleziono: 268