Podobne porady

Do grilla, gotowi, start! – 3 przepisy na błyskawiczne mięsa w gotowej marynacie

Gastrosfera | 2015-05-21 12:33

Grillowanie to podobno narodowy sport Polaków. Z wytęsknieniem czekamy na pierwsze ciepłe dni i rozpoczęcie grillowego sezonu. Stajemy się też bardziej wybrednymi klientami i nie ograniczamy się tylko do grillowania kiełbasy. Polacy coraz częściej sięgają po mięsa i produkty przygotowane specjalnie do pieczenia na ruszcie. czytaj »

Znaleziono: 21
Porada id 5654 Grill w porządku, czyli sposoby na szybkie i skuteczne czyszczenie
Gastrosfera | 2017-06-20
Uwielbiamy grillować, ale trochę mniejszą przyjemność sprawia nam już czyszczenie sprzętu. A zadbany grill to przecież jeden z warunków udanej zabawy na świeżym powietrzu. Odpowiednio zakonserwowany i utrzymany w czystości sprawi, że posiłki będą smaczne i zdrowe. Utrzymanie go w porządku wcale nie musi wymagać dużych nakładów pracy. Sprawdźcie nasze sposoby na szybkie i skuteczne czyszczenie grilla. czytaj »
Porada id 5104 Sery holenderskie – sprawdź, do czego pasują
Gastrosfera | 2016-07-28
Holandia to kraj paradoksów. Jedno z najmniejszych państw europejskich wyrosło bowiem na niemal największego światowego lidera w jednej konkretnej branży. W jakiej? Rzecz jasna w branży mleczarskiej, a dokładniej w produkcji pysznych serów, których historia sięga aż XIII wieku. czytaj »
Porada id 5099 Jak czyścić i konserwować różne typy grilla?
Gastrosfera | 2016-07-26
Sezon na wielkie grillowanie w pełni. Grill znajdziemy prawie w każdym polskim ogródku, gdzie jest obowiązkowym elementem wyposażenia. Pieczenie na ruszcie stało się na przestrzeni lat formą rozrywki i relaksu, a jedzenie jednym z ulubionych. I tak jak grillowanie to sama przyjemność, to czyszczenie sprzętu nie należy już do tak lubianych czynności. czytaj »
Porada id 5084 Alternatywa dla wegetarian – pomysł na warzywne szaszłyki z serem żółtym
Gastrosfera | 2016-07-21
Lato, słońce, przydomowy ogródek czy nawet taras i… grill! Polacy uwielbiają ten sposób spędzania wolnego czasu. I nic w tym dziwnego – dania przyrządzone na ruszcie są smaczne, zdrowe, a zjedzone na świeżym powietrzu smakują o wiele lepiej. Jak się okazuje nie muszą to być tylko mięsne przysmaki, na grillu można przygotować również doskonałe potrawy dla wegetarian. Sprawdź, jak przyrządzić pyszne szaszłyki z warzywami i żółtym serem. czytaj »
Porada id 4421 Jakie parametry powinien mieć grill ogrodowy?
annakowalewska | 2015-09-03
Grill ogrodowy to urządzenie, jakie posiada większość osób i jak wynika z badań przeprowadzonych dla Coca Coli, aż 72% Polaków bardzo chętnie z niego korzysta. Na dzień grillowania najczęściej wyznaczamy najczęściej dni wolne od pracy. Z grilla korzystamy jedynie w sezonie, czyli od maja do września, ale mimo to zdarza się, że jest on często eksploatowany. czytaj »
Porada id 4404 Szybki obiad nie musi być niezdrowy
Gastrosfera | 2015-08-26
Zbliża się rok szkolny, a wraz z nim przybywa obowiązków. Zaplanowanie dnia nie jest łatwe, kiedy mamy na głowie pracę, szkołę i domowe obowiązki. Podpowiadamy jak przygotować szybkie, ale pożywne obiady dla całej rodziny. czytaj »
Porada id 4289 Z lodami, frytkami i jabłkiem – oto najdziwniejsze kanapki świata!
Gastrosfera | 2015-06-23
Jeśli chcielibyśmy opisać typową polską kanapkę najpewniej byłaby to bułka pszenna z szynką, żółtym serem i pomidorem. Jednak w różnych zakątkach świata, kanapki wyglądają zupełnie inaczej. Niektóre połączenia są naprawdę egzotyczne. Sprawdźcie dwa przepisy na najdziwniejsze kanapki świata! czytaj »
Porada id 4166 5 KROKÓW DO IDEALNEGO KĄCIKA GRILLOWEGO W OGRODZIE
Sfera | 2015-04-14
Ogród to miejsce niezwykłe, w którym uwielbiamy wypoczywać latem. W ciepłe dni staje się on nie tylko miejscem relaksu, ale także drugą jadalnią i kuchnią, w której przygotowujemy przysmaki dla naszych gości. Poniżej przedstawiamy 5 kroków do przygotowania kącika grillowego, z którego będziemy mogli korzystać od wiosny do późnej jesieni. czytaj »
Porada id 3812 Ogniste szaszłyki mięsno-warzywne
Sfera | 2014-08-07
Słoneczna pogoda za oknem rozbudza w nas wszystkich chęć na grillowanie. czytaj »
Słoiki Jak zamknąć smak lata w słoiku – czas na warzywne przetwory!
Sfera | 2013-07-20
Nie musimy posiadać specjalnych umiejętności i profesjonalnego sprzętu. Aby zrobić przetwory wystarczy zebrać warzywa z ogródka lub kupić je na targu i mieć pod ręką sprawdzone przepisy. Podpowiadamy, jak postępować, by wszystkie przetwory się udały, a ich smak zachwycił każdego! czytaj »
Znaleziono: 21