Intensywny czas spędzony w kuchni przed Wielkanocą skutkuje suto zastawionym stołem świątecznym i… mnóstwem odpadów, szczególnie tych organicznych. W ferworze pracy często zapominamy o tym, że możemy wykorzystać powtórnie obierki i resztki warzyw jako wartościowy kompost. Podpowiadamy, co wyrzucać do bioodpadów, a co nie powinno się tam znaleźć i jak czerpać z potencjału odpadów organicznych. czytaj »
4 fakty o mrożeniu jedzenia, które warto znać
Mycie bez detergentów? Wypróbuj mikrofibrę!
Napoje z lodem – najlepszy sposób na upały
3 pomysły na szybki obiad z piekarnika
Smacznie, zdrowo, kolorowo – jedzenie warzyw nie musi być nudne!
Domowe SPA – dobry sposób na odprężenie
Woreczki (nie tylko) na pieluszkowe problemy
Z przyjemnością i bez presji – kilka słów o tym, jak zmieniać nawyki żywieniowe
Funkcjonalnie, ekologicznie i „z głową” – sprzątanie w nowoczesnej wersji
Przygotowania świąteczne bez zadyszki