Chyba każdemu z nas zdarza się od czasu do czasu zjeść więcej, niż zazwyczaj - są ku temu różne okazje. Niestety, po takiej kulinarnej uczcie często pojawia się niestrawność, zgaga i ból żołądka. Pomogą wóczas naturalne metody. czytaj »
Rzeżucha to szybko rosnąca zielona roślinka bogata w witaminy, która znakomicie sprawdza się jako dodatek do kanapek i sałatek oraz jako przyprawa. Jak wyhodować ją w domu? czytaj »
Właściwa temperatura w lodówce oraz w zamrażarce nie tylko zapewni, że jedzenie nie ulegnie zepsuciu i zachowa świeżość, ale może także obniżyć Twój rachunek za prąd. czytaj »
Po zimowym zastoju musisz wziąć się za siebie i poprawić swoją kondycję. Aby zadbać o zdrowie, nie powinieneś się jednak głodzić i rezygnować z ulubionych potraw i produktów spożywczych. Zamiast tłustych wyrobów, wybieraj te lekkostrawne i wartościowe zarazem, zadbaj o kulturę jedzenia. Radzimy jak bez wysiłku i efektu jojo wrócić do formy, na zawsze! czytaj »
Przepisów na odchudzanie jest tyle, że można się pogubić, jednak większość z nich oparta jest na paru podstawowych dietach. Przeczytaj na czym opierają się najpopularniejsze diety i jak mogą Tobie pomóc. czytaj »
Zdrowa dieta powinna opierać się na rozsądnym jadłospisie, który pozwoli zrzucić zbędne kilogramy a jednocześnie nie zaszkodzi zdrowiu. Z pomocą przychodzi znajomość indeksu glikemicznego produktów spożywczych. czytaj »