Hasło „superfood” stało się ostatnio bardzo modne – dużo mówi się o walorach nieprzetworzonych produktów spożywczych, które są niezwykle bogate w składniki wartościowe dla naszego organizmu. Jagody goji i acai, nasiona chia, owoce camu camu, algi, lucuma, guarana… Wiele z nich ma egzotyczne nazwy i pochodzi z odległych zakątków świata. Nie zapominajmy jednak, że równie cenne pokarmy znajdziemy praktycznie w każdej polskiej kuchni. Czy znasz właściwości zdrowotne, jakie daje spożywanie jajek? czytaj »
Jak jeść - zdrowe odżywianie
Jak radzić sobie z mrozem?
Jak się dobrze wyspać?
Sposoby na obniżenie temperatury/gorączki u dziecka
Jak radzić sobie ze stresem w pracy i w życiu prywatnym?
W jaki sposób joga wpływa na naszą psychikę i zdrowie?
Jak medytować? Od czego zacząć?