Hasło „superfood” stało się ostatnio bardzo modne – dużo mówi się o walorach nieprzetworzonych produktów spożywczych, które są niezwykle bogate w składniki wartościowe dla naszego organizmu. Jagody goji i acai, nasiona chia, owoce camu camu, algi, lucuma, guarana… Wiele z nich ma egzotyczne nazwy i pochodzi z odległych zakątków świata. Nie zapominajmy jednak, że równie cenne pokarmy znajdziemy praktycznie w każdej polskiej kuchni. Czy znasz właściwości zdrowotne, jakie daje spożywanie jajek? czytaj »
Zdrowe przekąski
Dieta obniżająca cholesterol - od czego zacząć?
Jakie są objawy anemii?
Jak samej badać piersi?
Jakie pieczywo jest najzdrowsze
Rotawirus - jak nie dopuścić do odwodnienia organizmu?
Jak rozmrażać owoce i warzywa aby nie straciły wartości odżywczych
Zasady przechowywania żywności