kuchnia polska

Znaleziono: 18
Jak zrobić pierogi z kapustą i grzybami?
Iza_B | 2010-12-08
Każda porządna gospodyni domowa wie jak ulepić ciasto na pierogi. Są jednak osoby, które nie posiadają takiej lekkości w gotowaniu i każda przygotowywana potrawa wydaje się być dużym wyzwaniem. Dlatego warto korzystać z porad i wskazówek innych, by ta kuchnia stawała się coraz lepsza i bogatsza w sm czytaj »
Jak zrobić śledzie w oleju?
teresa | 2009-12-22
Zamieszczam moją propozycję szybkiej w przygotowaniu potrawy wigilijnej, którą chyba każdy lubi, a mianowicie śledzi w oleju. czytaj »
Wigilijny kompot z suszu
teresa | 2009-12-22
A to już chyba najszybsza potrawa wigilijna dla tych, którzy nie lubią za długo siedzieć w kuchni. czytaj »
Ciasto świąteczne, czyli jak zrobić biszkopt z mielonych orzechów
teresa | 2009-12-15
I jeszcze przepis na ciasto świąteczne. Jest przepyszne. Gorąco polecam :-) czytaj »
Jak zrobić lane kluski?
gnommy21 | 2009-11-09
Aby zrobić kluski lane potrzebne nam będą następujące składniki: 3 jaja 4 łyżki wody mąka (ok. pół szklanki) sól ew... czytaj »
Jak zrobić rosół?
daisy1 | 2008-05-23
Składniki na ok. 4-5 osób: mięso wołowe, noga lub skrzydło z kurczaka lub indyka włoszczyzna pieprz w ziarnkach (szt 5... czytaj »
Jak zrobić puree ziemniaczane?
zaba | 2006-07-09
Kroimy ziemniaki w kosteczkę i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki masła. Po ugotowaniu ubijamy tłuczkiem i dolewamy mleka... czytaj »
Jak zrobić bigos?
byczek | 2006-04-27
Podaję przepis na bigos tradycyjny. Składniki : 2 kg kapusty kiszonej, 1 kg resztek pieczeni w różnych gatunkach mięs wraz z... czytaj »
Znaleziono: 18