Właściwe przygotowanie wigilijnych potraw pozwoli zachować najcenniejsze ich właściwości. Dotyczy to także karpia, którego spożywanie dostarcza nam wielu niezbędnych składników m.in.: dla silnych mięśni i prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego. Jak więc usmażyć tę królewską rybę, by nie straci czytaj »
Jest źródłem białka, zdrowszy od mięsa i dietetyczny – karp. Zwłaszcza ten z dodatkiem galaretki, nie tylko prezentuje się wyśmienicie ale też zbawiennie wpływa na nasze kości i stawy. czytaj »
Na wigilijnym stole nie może zabraknąć karpia. Istnieją różne wersje sporządzania i podawania tej pysznej ryby a jedną z nich jest niewątpliwie karp zapiekany w warzywach. czytaj »
Każda porządna gospodyni domowa wie jak ulepić ciasto na pierogi. Są jednak osoby, które nie posiadają takiej lekkości w gotowaniu i każda przygotowywana potrawa wydaje się być dużym wyzwaniem. Dlatego warto korzystać z porad i wskazówek innych, by ta kuchnia stawała się coraz lepsza i bogatsza w sm czytaj »
W myśl polskiej tradycji podczas wigilijnej kolacji – najpiękniejszego i najcieplejszego ze wszystkich rodzinnych spotkań – na stole powinna pojawić się 12... czytaj »
Według dawnych zwyczajów wigilijna wieczerza (do której zasiadano, gdy pierwsza gwiazdka pojawiła się na niebie) powinna składać się z nieparzystej... czytaj »