Podobne porady

Jak przechowywać artykuły spożywcze?

misia237 | 2010-01-04 17:19

Sposoby przechowywania łatwo psujących produktów i trwałych produktów spożywczych: czytaj »

Znaleziono: 32
Lodówka temperatura Jaka powinna być temperatura w lodówce i zamrażarce
Poradopedia.pl | 2013-04-19
Właściwa temperatura w lodówce oraz w zamrażarce nie tylko zapewni, że jedzenie nie ulegnie zepsuciu i zachowa świeżość, ale może także obniżyć Twój rachunek za prąd. czytaj »
Jak zamrażać żywność
Poradopedia.pl | 2012-10-29
Zamrażanie to najlepsza forma utrwalania żywności. Z naszej porady dowiesz się, jak mrozić produkty spożywcze oraz jak długo przechowywać je w zamrażalniku. czytaj »
Lodówka Historia lodówki i chłodnictwa przemysłowego
awilk | 2023-12-01
Lodówka, to urządzenie, które dzisiaj jest nieodłącznym elementem każdego domu, ale jej historia sięga daleko wstecz, obejmując wiele innowacji i rewolucji w dziedzinie chłodzenia. Razem z rozwojem chłodnictwa przemysłowego, lodówka stała się kluczowym elementem przemysłu spożywczego, medycznego i wielu innych sektorów. czytaj »
Porada id 7119 Badanie stanu zapalnego i jego związku z chorobami przewlekłymi
mniam | 2023-04-27
W ostatnich latach stany zapalne stały się przedmiotem intensywnych badań w wielu dziedzinach medycyny i nauki. Roni Nowarski, profesor neurologii i immunologii w Brigham and Women's Hospital w Bostonie, wyjaśnia, że stan zapalny jest „istotny w wielu pozornie różnych patologiach, ponieważ komórki odpornościowe są wszędzie, nawet wewnątrz narządów, gdzie odgrywają ważną rolę w monitorowaniu i zachowywaniu zdrowia”. czytaj »
Porada id 7105 Kontrola czynników środowiskowych wpływających na wydajność ważenia
mniam | 2023-02-24
Niezawodna precyzja wyników ważenia w warunkach laboratoryjnych ma ogromne znaczenie. Trzy najważniejsze czynniki to wybór odpowiedniej wagi o wysokiej dokładności, zrozumienie sposobu jej użycia oraz ograniczenie czynników środowiskowych, które mogą mieć wpływ na wyniki. czytaj »
(bez nazwy) Jak poradzić sobie z molami spożywczymi?
gnommy21 | 2020-10-29
Mole spożywcze najczęściej pałaszują w artykułach sypkich typu: makarony, mąki, kasze, a także w suszonych owocach, orzechach, czy przyprawach. Zwalczanie moli spożywczych polega na zastosowaniu ... czytaj »
(bez nazwy) Koronawirus - jakie produkty warto mieć w domu na wypadek epidemii?
Poradopedia.pl | 2020-03-04
Zgodnie z wytycznymi Niemieckiego Urząd Ochrony Ludności i Pomocy na Wypadek Katastrof (BBK) , przedstawiamy listę produktów, które warto mieć w domu na wypadek epidemii. czytaj »
Porada id 5770 W twoim koszu ląduje rocznie 2000 zł. Podpowiadamy, jak to zmienić
SferaPRT | 2017-09-19
Przeciętny Polak marnuje około 52 kilogramów żywności w skali roku. Zacznij nad tym panować, oszczędzając pieniądze i ekosystem. Pomóc może ergonomiczny projekt kuchni, odpowiednie przechowywanie środków spożywczych oraz alarmujące SMS-y wysyłane przez twoją lodówkę. Poznaj kilka prostych sposobów na to, jak racjonalnie gospodarować zasobami spożywczymi. Czas start. czytaj »
Porada id 5268 Recykling w kuchni, czyli jak kupować i przechowywać produkty
Gastrosfera | 2016-10-17
Przebarwione owoce, zwiotczałe warzywa, przeterminowany jogurt czy zaschnięty bochenek chleba. W przypadku gdy źle gospodarujemy kupionymi produktami, taki widok nie powinien być dla nas zaskoczeniem. czytaj »
Jak mądrze przechowywać żywność?
karolinarb | 2014-08-07
Chyba każdy z nas ma w swojej kuchni choć jedną półkę, którą w całości zajmują plastikowe pojemniki na żywność. Jednak dzięki Janowi Niezbędnemu całkowicie o nich zapomnimy. czytaj »
Znaleziono: 32