Podobne porady

Jak dusić mięso

Poradopedia.pl | 2011-10-17 08:30

Duszenie mięsa to nic innego jak gotowanie pod przykryciem z dodatkiem tłuszczu i małej ilości płynu. Duszeniu można poddać każdy rodzaj mięsa, zaczynając od drobiu aż po ryby, zazwyczaj jednak poddawane są mięsa gorsze jakościowo, czyli takie, które nie nadają się do smażenia i pieczenia. czytaj »

Znaleziono: 86
jak i na czym dusi się mięso dla matki karmiącej piersią 2,5 miesięczne dziecko i jakie jest najlepsze i z czym dobrze smakuje
zaba | 2006-10-14
Dusić mięso możemy np. z dodatkiem oliwy z oliwek. Dodajemy też trochę mąki, soli, pieprzu oraz liść laurowy. Na czym... czytaj »
Do jakich potraw pasuje czerwone wino, a do jakich białe wino?
lula78 | 2006-10-14
Do czerwonego wina (wytrawnego) pasuje ciemne mięso, dziczyzna, a także pasują do niego sery. Wino powinno być podawane w temperaturze... czytaj »
Kolacja dla dwojga - jak przygotować?
foxy18 | 2006-10-10
Kolacja przy świecach we dwoje może być bardziej niezapomnianym wrażeniem dla ukochanego/ ukochanego niż wyjście do restauracji/knajpy. Po pierwsze... czytaj »
Na czym polega duszenie?
zaba | 2006-08-24
Duszenie to dwuczęściowy proces polegający na krótkim obsmażeniu mięsa na tłuszczu - oleju bądź oliwie, a następnie przeniesieniu potrawy do garnka... czytaj »
Jak długo można przechowywać mięso w zamrażalniku?
vwagen | 2006-07-01
Myślę, że ok. tygodnia do półtora. Dłużej bym się już bała. Co innego z pieczywem, jak zjesz go trochę do... czytaj »
Omlet Jak zrobić omlet?
mee1 | 2006-06-25
Omlet stanowi podstawę wielu smacznych dań - można go przygotować praktycznie z wszystkim. czytaj »
Znaleziono: 86