Podobne porady

Jak dusić mięso

Poradopedia.pl | 2011-10-17 08:30

Duszenie mięsa to nic innego jak gotowanie pod przykryciem z dodatkiem tłuszczu i małej ilości płynu. Duszeniu można poddać każdy rodzaj mięsa, zaczynając od drobiu aż po ryby, zazwyczaj jednak poddawane są mięsa gorsze jakościowo, czyli takie, które nie nadają się do smażenia i pieczenia. czytaj »

Znaleziono: 86
Mięso Jakie mięso na … ?
Poradopedia.pl | 2011-05-13
Często zastanawiamy się, jaki rodzaj mięsa wybrać do danej potrawy. Okazuje się, że dobór mięsa do potraw jest bardzo ważny gdyż od tego zależy smak dania. Przeczytaj jak dokonać dobrego wyboru. czytaj »
(bez nazwy) Jak ugotować jajko na twardo?
Poradopedia.pl | 2020-04-12
Gotowanie jajek jest proste! Przeczytaj w jaki sposób szybko ugotować jajko na twardo. czytaj »
Mięso w sklepie Nadkonsumpcja od zaplecza
Poradopedia.pl | 2013-08-28
Zobacz wymowny film jak wygląda współczesna konsumpcja od zaplecza. czytaj »
Porada id 6940 Jak zrobić hiszpańskie churros?
OCG | 2022-02-24
Tradycja zajadania się słodkościami na koniec karnawału to jeden z najprzyjemniejszych zwyczajów. W tym roku Tłusty Czwartek przypada 24 lutego. Na ten jeden dzień w roku możemy zapomnieć o liczeniu kalorii, bo jak wieść gminna niesie, wtedy nawet najbardziej kaloryczne przysmaki nie tuczą. czytaj »
Bób Co zrobić żeby bób po ugotowaniu zachował swój zielony kolor?
Poradopedia.pl | 2020-07-20
Chcesz ugotować bób i nie chcesz aby zmienił kolor i zrobił się wyblakły? Przeczytaj naszą radę. czytaj »
(bez nazwy) Ryż: jaki ryż do jakiego dania (m.in. sushi, risotto, curry, zupy, sticky rice)
Poradopedia.pl | 2020-05-24
Ryż jest podstawą prawie każdej kuchni, a przy tak różnych jego rodzajach nadaje się do wielu przepisów. Zanim jednak dodasz ten sam rodzaj ryżu do każdego przepisu, zastanów się dobrze, czy na pewno jest to ten właściwy gatunek. Zastąpienie jednego rodzaju ryżu innym może naprawdę zmienić smak naszego dania. czytaj »
Jajka Jak szybko i łatwo obrać jajko?
Poradopedia.pl | 2020-04-10
Obieranie ugotowanych jajek może być czasami kłopotliwe i skończyć się zniszczeniem jajka. Spróbuj naszego sposobu. czytaj »
Porada id 5985 Przepis na pyszne, pachnące placuszki bananowo-jaglane à la pancakes. Idealny, naturalnie bezglutenowy deser dla dużych i małych łasuchów - już po 12 miesiącu życia!
mniam | 2018-05-31
Poniżej pomysłowy przepis na pyszne placuszki à la pancakes z wartościowych składników, które można serwować z dowolnymi dodatkami. Z pewnością podbiją podniebienia małych i dużych łasuchów. Są świetnym pomysłem na śniadanie, słodki obiad czy podwieczorek dla całej rodziny. czytaj »
Porada id 5984 Dieta bogata w żelazo – komu jest potrzebna i dla kogo niedobory żelaza mogą być naprawdę niebezpieczne?
mniam | 2018-05-30
Zmęczenie, spadek wydajności, blada cera? To mogą być skutki niedoboru żelaza! Żelazo w jeden z ważniejszych pierwiastków mineralnych, niezbędnych nam do życia. W naszym organizmie nie jest wolnym strzelcem, lecz łączy się z innymi białkami – przede wszystkim z hemoglobiną, która transportuje tlen z płuc do tkanek. czytaj »
Porada id 5952 Aromatyczne kotleciki z kaszą jaglaną i pastą sezamową – bez jaj i bułki tartej - dla dorosłych i dzieci już po 12 miesiącu!
mniam | 2018-04-02
Poniżej przepis na pyszne kotleciki, w których rozsmakują się zarówno dorośli jak i dzieci. Swój wyjątkowy smak zawdzięczają paście sezamowej, a oryginalną konsystencję kaszy jaglanej. Można przygotować je w formie tradycyjnych kotlecików lub podzielić na malutkie kuleczki i serwować na obiad po kilka sztuk. czytaj »
Znaleziono: 86