Kawa latte albo cappuccino nie obejdą się bez dobrze spienionego mleka. Spienianie mleka wydaje się banalne, a jednak często sprawia problemy. Dowiedz się jak uzyskać idealne mleko do kawy. czytaj »
Latte macchiato pomimo swojej popularności często mylone jest ze zwykłą latte. Poznaj różnice i naucz się przyrządzać pyszną kawę latte macchiato! czytaj »
Mleko owsiane w ostatnich latach zyskało na popularności, stając się kolejną atrakcyjną alternatywą dla osób poszukujących roślinnych zamienników mleka zwierzęcego. Wybór mleka owsianego nie jest tylko kwestią smakową. czytaj »
Choć branża kawowa przyzwyczaiła nas do tego, że dobra „mała czarna” to koniecznie z ekspresu ciśnieniowego i najlepiej w kawiarnianym wydaniu, to równie dobrze można ją przyrządzić bez niego, za to w najlepszym miejscu na świecie – własnym domu. Haczyk? Nie ma żadnego, jedynie musimy zaprzyjaźnić się z alternatywnymi sposobami parzenia. Zatem jak przygotować dobrą kawę i w czym? Już podpowiadamy! czytaj »
Dobry sos jest w stanie zrobić pyszne danie z paru ugotowanych warzyw. Przeczytaj jak zrobić jeden z najpopularniejszych i najsmaczniejszych białych sosów - sos beszamelowy. czytaj »