Podobne porady

Jak kupować sery żółte podczas letnich upałów

Gastrosfera | 2016-06-17 09:32

Lato to niewątpliwie najprzyjemniejsza pora roku, która jak żadna inna rozpieszcza nas wysokimi temperaturami. Fakt ten cieszy urlopowiczów, jednak przysparza niemałych problemów podczas codziennych wizyt w sklepie, gdyż artykuły spożywcze nie przepadają za upałami. Dotyczy to głównie produktów z chłodni, a są nimi np. sery żółte. Sprawdź, na co zwrócić uwagę podczas zakupów! czytaj »

Znaleziono: 219
(bez nazwy) Jak poradzić sobie z molami spożywczymi?
gnommy21 | 2020-10-29
Mole spożywcze najczęściej pałaszują w artykułach sypkich typu: makarony, mąki, kasze, a także w suszonych owocach, orzechach, czy przyprawach. Zwalczanie moli spożywczych polega na zastosowaniu ... czytaj »
(bez nazwy) Awokado - jak przechowywać pokrojone awokado aby nie ściemniało?
lula78 | 2020-10-22
Co zrobić aby awokado nie ściemniało zaraz po przekrojeniu? Przeczytaj poniższe sprawdzone wskazówki. czytaj »
Porada id 6611 Pielęgnacja włosów latem
sensigray | 2020-08-06
Wysoka temperatura w okresie lata, połączona z dość dużą wilgotnością lub suchością powietrza, to spore wyzwanie dla włosów. Jak o nie zadbać w tym okresie, by dalej były piękne i zdrowe? Sprawdź! czytaj »
Bób Co zrobić żeby bób po ugotowaniu zachował swój zielony kolor?
Poradopedia.pl | 2020-07-20
Chcesz ugotować bób i nie chcesz aby zmienił kolor i zrobił się wyblakły? Przeczytaj naszą radę. czytaj »
Porada id 6594 O rewitalizacji skóry i właściwym przygotowaniu jej do lata.
media | 2020-07-03
Zimą skóra narażona jest nie tylko na niekorzystne działanie mrozu, zimnego wiatru i szkodliwego smogu, ale również na suche powietrze spowodowane sezonem grzewczym. Niestety lato z pewnością również nie jest jej ulubioną porą roku – po urlopie, na którym chętnie korzystamy z uroków słońca, bardzo często wracamy z przesuszoną skórą i nowymi zmarszczkami. czytaj »
(bez nazwy) Ryż: jaki ryż do jakiego dania (m.in. sushi, risotto, curry, zupy, sticky rice)
Poradopedia.pl | 2020-05-24
Ryż jest podstawą prawie każdej kuchni, a przy tak różnych jego rodzajach nadaje się do wielu przepisów. Zanim jednak dodasz ten sam rodzaj ryżu do każdego przepisu, zastanów się dobrze, czy na pewno jest to ten właściwy gatunek. Zastąpienie jednego rodzaju ryżu innym może naprawdę zmienić smak naszego dania. czytaj »
(bez nazwy) Chleb żytni na zakwasie z ziarnami
Poradopedia.pl | 2020-05-08
Chcecie upiec pyszny chleb w dość krótkim czasie i macie swój zakwas aktywny? Polecamy Wam chleb żytni na zakwasie z pestkami dyni, słonecznika, sezamem i siemieniem lnianym. czytaj »
(bez nazwy) Jak zrobić zakwas na chleb pszenny?
Poradopedia.pl | 2020-04-13
Chciałbyś zrobić samemu chleb pszenny i nie wiesz jak zrobić samemu zakwas? Radzimy jak łatwo można tego dokonać. czytaj »
(bez nazwy) Sałatka z kaszą gryczaną, tuńczykiem i świeżym szpinakiem
Poradopedia.pl | 2020-04-13
Po świętach czujesz sie objedzony i szukasz jakiejś lżejszej potrawy na obiad? Polecamy sałatkę według naszego przepisu. Jest smaczna, sycąca, a jednocześnie bardzo szybka w przygotowaniu. czytaj »
(bez nazwy) Jak samemu zrobić zakwas do chleba żytniego?
Poradopedia.pl | 2020-03-30
Chciałbyś zrobić samemu chleb od początku do końca i nie wiesz jak zrobić samemu zakwas żytni? Podpowiadamy jak łatwo zrobić zakwas. Wystarczą do tego trzy rzeczy - mąka, woda i słoik. czytaj »
Znaleziono: 219