Prawidłowe żywienie dziecka w pierwszych 12. miesiącach jego życia często stanowi dla świeżo upieczonych rodziców nie lada wyzwanie. Schematy żywienia niemowląt ulegają modyfikacji, różnią się w poszczególnych krajach, a w Internecie znaleźć możemy szereg wzajemnie sprzecznych opinii i postaw rodzicielskich. Kontrowersje wywołuje także mięso w codziennej diecie malucha – czy i kiedy powinno trafić na talerz niemowlaka? czytaj »
Te organiczne związki zawarte w winogronach należą do najsilniejszych antyutleniaczy. Mają pozytywny wpływ nie tylko na nasze zdrowie, ale też urodę. Poznajcie korzyści, jakie dają naszej skórze. czytaj »
Wszystkim tym, którzy uwielbiają potrawy z grilla, polecamy przepis na pyszny dodatek do mięs i kiełbasek. Zaskocz swoich gości i zaserwuj im żeberka w tradycyjnym lub musztardowym sosie barbecue. czytaj »
Gdybyś kiedyś chciał się zabawić i sprawdzić w jaki niekonwencjonalny sposób da się otworzyć piwo, polecam ten film. Tutaj gość używa do tego płyty CD. Polecam :-). Też będę próbować. czytaj »
Od dziś będziesz mógł przygotować ulubionego drinka we własnym domu. Zapoznaj się z listą najpopularniejszych drinków i wypróbuj nasze przepisy. czytaj »
Duszenie mięsa to nic innego jak gotowanie pod przykryciem z dodatkiem tłuszczu i małej ilości płynu. Duszeniu można poddać każdy rodzaj mięsa, zaczynając od drobiu aż po ryby, zazwyczaj jednak poddawane są mięsa gorsze jakościowo, czyli takie, które nie nadają się do smażenia i pieczenia. czytaj »
Dlaczego wina nie należy przechowywać w lodówce? Co to jest „efekt smaku światła”? Podpowiadamy, jakie warunki muszą być spełnione, by móc cieszyć się dobrym smakiem tego wybornego trunku. czytaj »