Wypieki i potrawy z mąką gryczaną zyskują coraz większą popularność. Dzięki niepowtarzalnemu aromatowi są chętnie wykorzystywane przez miłośników urozmaiconej kuchni, a dzięki właściwościom mąki gryczanej często sięgają po nie osoby na diecie bezglutenowej oraz fani zdrowego odżywiania. Poniżej przepis na bezglutenowy chleb gryczany, który przygotowuje się w bardzo prosty sposób i w dość krótkim czasie. czytaj »
Chleby świata pod polską strzechą
Chleby świata pod polską strzechą
Rozgrzewające przyprawy wyśmienicie smakują i leczą! Poznaj ich właściwości i skorzystaj z ich bogactwa
Imbir - właściwości
Niewysypianie się sprzyja otyłości
Zdrowotne zastosowanie dzikiego bzu
Czym są i gdzie się kryją antyoksydanty?
Pieprzyk – przyjaciel czy wróg naszej skóry?
W zdrowym ciele zdrowy duch
Sok, nektar czy napój? Kupuj z głową i nie daj się nabić w butelkę!