Podobne porady

Przepis na bezglutenowy aromatyczny chleb gryczany

mniam | 2017-10-26 23:14

Wypieki i potrawy z mąką gryczaną zyskują coraz większą popularność. Dzięki niepowtarzalnemu aromatowi są chętnie wykorzystywane przez miłośników urozmaiconej kuchni, a dzięki właściwościom mąki gryczanej często sięgają po nie osoby na diecie bezglutenowej oraz fani zdrowego odżywiania. Poniżej przepis na bezglutenowy chleb gryczany, który przygotowuje się w bardzo prosty sposób i w dość krótkim czasie. czytaj »

Znaleziono: 385
Porada id 4818 Zdrowa na pełny etat, czyli jak przygotować lekkie i zdrowe posiłki do pracy
Gastrosfera | 2016-02-12
Dietetycy i trenerzy fitness przekonują nas, że odpowiednio zbilansowane posiłki w połączeniu z aktywnością fizyczną pozwolą nam osiągnąć upragnioną sylwetkę. Jednak jak w natłoku codziennych zajęć znaleźć czas na zdrowe gotowanie i regularne jedzenie? Z pomocą przychodzi najnowsza technologia. Z wielofunkcyjnym urządzeniem Thermomix® w szybki i prosty sposób przyrządzisz lekkie posiłki do pracy i już nigdy nie będziesz musiała sięgać po gotowe dania pełne zbędnych dodatków. czytaj »
Porada id 4801 Czym kierować się przy wyborze okularów?
mniam | 2016-02-01
Jakie powinny być dobre okulary? Na co powinnyśmy zwracać uwagę przy ich wyborze? Jakie możliwości technologiczne oferuje nowoczesna optyka i czy warto inwestować w innowacyjne rozwiązania, pojawiające się na rynku? czytaj »
Pod prysznicem Dlaczego nie powinieneś kąpać się codziennie
Poradopedia.pl | 2016-01-27
Wiele osób jest przekonanych, że codzienna kąpiel jest wskazana ze względów higienicznych. Każdy chce być czysty, ładnie pachnieć i być zdrowy. Okazuje się, że codzienna kąpiel wcale nie jest dobra dla naszego zdrowia. czytaj »
Porada id 4714 Chleby świata pod polską strzechą
Gastrosfera | 2015-12-28
Chrupiąca skórka i aromatyczny, elastyczny środek. Czy może być coś lepszego? Trudno bez tradycyjnego bochenka wyobrazić sobie rodzinne śniadanie czy kolację, kanapki do szkoły czy na wycieczkę. Kiedyś nasze babcie wypiekały go same w specjalnych piecach chlebowych. Dziś możemy chleb kupić w pobliskiej piekarni, ale może warto zrobić go samodzielnie w domu? czytaj »
Chleb Chleby świata pod polską strzechą
Gastrosfera | 2015-12-23
Chrupiąca skórka i aromatyczny, elastyczny środek. Czy może być coś lepszego? Trudno bez tradycyjnego bochenka wyobrazić sobie rodzinne śniadanie czy kolację, kanapki do szkoły czy na wycieczkę. Kiedyś nasze babcie wypiekały go same w specjalnych piecach chlebowych. Dziś możemy chleb kupić w pobliskiej piekarni, ale może warto zrobić go samodzielnie w domu? czytaj »
Porada id 4703 Rozgrzewające przyprawy wyśmienicie smakują i leczą! Poznaj ich właściwości i skorzystaj z ich bogactwa
mniam | 2015-12-22
Kres jesienno-zimowy to czas wzmożonej podatności na przeziębienia. Aura jest nieprzewidywalna, występują duże wahania temperatur i nagłe załamania pogody, a układ immunologiczny zmuszony jest toczyć nieustanną walkę z wirusami i infekcjami, które tylko czekają, żeby zmusić nas do pozostania w łóżku. Recepta na chorobę jest prosta – wystarczy nie chorować. Tylko jak to zrobić? czytaj »
Imbir Imbir - właściwości
Poradopedia.pl | 2015-12-12
Imbir posiada wiele właściwości korzystnych dla zdrowia i może stanowić źródło dodatkowej energii, zastępując kawę czy napoje energetyczne. Przeczytaj dlaczego warto częściej spożywać imbir. czytaj »
Sen Niewysypianie się sprzyja otyłości
Poradopedia.pl | 2015-12-10
Sen pełni bardzo ważną rolę w życiu człowieka i ma bardzo istotny wpływ na nasze zdrowie. Negatywne skutki niewysypiania się dotyczą także naszego metabolizmu. Chcesz schudnąć - zacznij się wysypiać! czytaj »
Porada id 4582 Zdrowotne zastosowanie dzikiego bzu
Gastrosfera | 2015-11-10
Drzewo życia – tak w kulturach germańskich traktowany był, ze względu na swoje właściwości lecznicze, dziki bez. Jedna z najstarszych roślin powszechnie występujących w całej Polsce uznawana jest za naturalne dobro i stosowana w domowej medycynie, jako źródło zdrowia. Jest to krzew, który osiąga od 3 do 10 metrów wysokości, ma intensywnie pachnące białe kwiaty, z których powstają kiście ciemnofioletowych owoców. czytaj »
Porada id 4537 Czym są i gdzie się kryją antyoksydanty?
mniam | 2015-10-27
W literaturze poświęconej żywności oraz żywieniu antyoksydanty i wolne rodniki odmieniane są przez wszystkie przypadki. Mimo tego niewiele osób potrafi wyjaśnić, skąd się biorą i jaką rolę spełniają w organizmie. czytaj »
Znaleziono: 385