Tłuszcz jest na językach wszystkich. Lekarze obarczają go winą za powodowanie chorób sercowo-naczyniowych, odchudzający się twierdzą, że jest jedynie źródłem zbędnych kalorii, a jeszcze inni obwiniają go za fałdki w okolicach bioder i brzucha. W tym tłuszczowym szale mało kto jeszcze pamięta, że jest on także niezbędnym składnikiem zdrowej diety. Poznaj „wroga” i przekonaj się, że w odpowiednich ilościach jest Twoim sprzymierzeńcem! czytaj »
Niesamowite właściwości aloesu
Tradycyjna zabawa wpływająca na rozwój dziecka
Słodycze idealne na letnią imprezę
Najlepiej, bo rodzinnie!
Smak zdrowia: Olej rafinowany czy surowy? Poznaj różnice, właściwości i dowiedz się, co wybrać.
Przepis na słodki orzechowy raj, czyli aromatyczne ciasteczka orzechowe z mąki arachidowej
Smak zdrowia - Witamina E - witamina życia i młodości - poznaj jej naturalnie najbogatsze źródła, dowiedz się dlaczego jest tak ważna i czy można ją przedawkować.
Bezglutenowe danie - makaron fusilli teff z pesto, parmezanem i kaparami
Kuchnia blisko natury: Leśne grzyby – minimum kalorii i maksimum smaku! Dowiedz się, jakie mają właściwości, wprowadź do codziennej diety i korzystaj z nich przez cały rok.