Podobne porady

Jak zrobić tradycyjny sernik?

johnny | 2009-03-20 15:31

Święta Wielkanocne nie mogą się oczywiście obejść bez jajek, żurku, czy właśnie sernika z rodzynkami. Jak zrobić pyszny sernik z rodzynkami - oto mój sprawdzony przepis, z jednej ze starych gazet. Polecam! czytaj »

Znaleziono: 124
Procesja Boże Ciało - co powinieneś wiedzieć
Poradopedia.pl | 2013-05-28
Boże Ciało to jedno z barwniejszych świąt w kościele katolickim. Z naszej porady dowiesz się, kiedy wypada i jak się odbywa. czytaj »
(bez nazwy) Przepis na szybki chleb orkiszowy
Poradopedia.pl | 2013-05-16
Nie ma to jak chleb własnej roboty - smakuje wyśmienicie, jest zdrowy i zawsze możesz zrobić taki na jaki masz właśnie ochotę. Spróbuj pysznego chleba orkiszowego. czytaj »
Rodzinne śniadanie - nie tylko podczas świąt!
planetpr | 2013-03-29
Uroczyście obchodzone, rodzinne śniadanie wielkanocne jest jedną z najważniejszych polskich tradycji. Jak sprawić, by atmosferę tego poranka przenieść także do życia codziennego? czytaj »
Mięso Jak wybrać i podać wędlinę na wielkanocny stół?
Sfera | 2013-03-29
Święta Wielkiej Nocy to wyjątkowa uczta dla podniebienia. Oprócz potraw z jajami, żurów i ciast uświetnią ją wędliny i wyroby z mięsa. Które z nich jednak wybrać i jak je podać? Podpowiadamy, jakich szynek i mięs nie powinno zabraknąć na świątecznym stole i na co zwrócić uwagę przy ich zakupie. czytaj »
Poradnik świąteczny: Jak serwować i jeść główne dania wielkanocne – żurek i pieczeń?
Sfera | 2013-03-22
Żur i pieczeń to tradycyjne dania śniadania wielkanocnego. Bez nich, jak bez jajek, święta po prostu nie mogą się obyć. Wiele zależy od formy ich podania i degustowania. Zadbajmy więc, aby były odpowiednie, adekwatnie do okoliczności, zgodne z tradycją i zasadami savoir-vivre. czytaj »
Jak przygotować koszyk do święcenia?
Sfera | 2013-03-20
Większość ze specjałów, które znajdą się na wielkanocnym stole jest w koszyczku, który święcimy w kościele. Czy wiemy jednak co symbolizują poszczególne produkty? Podpowiadamy, jakie znaczenie ma to, co włożymy do koszyka i o czym nie zapomnieć podczas jego przygotowania. czytaj »
wielkanoc Studzienina i chrzanówka ze święconki - odkrywamy regionalne smaki Wielkiej Nocy
Sfera | 2013-03-19
Chociaż na wielkanocnych stołach królują jajka, żurek, biała kiełbasa, to w niektórych regionach Polski świąteczne menu wygląda zupełnie inaczej. Co na Wielkanoc przygotowują Górale, a czym są buchty? Sprawdzamy, jak inspirująca może być kuchnia regionalna! czytaj »
Dzień Świętego Patryka - co powinieneś wiedzieć
Poradopedia.pl | 2013-03-15
17 marca to data ważna dla wszystkich Irlandczyków, ale nie tylko. W dzień Świętego Patryka bawią się ludzie na całym świecie, wznosząc toasty szklaneczką irlandzkiej whiskey. czytaj »
Kobieta z kwiatami Dzień kobiet - o co chodzi i jak obchodzić?
Poradopedia.pl | 2013-03-08
8 marca swoje święto mają wszystkie Panie. To dobra okazja, aby przypomnieć skąd się wywodzi i jak obchodzony jest Dzień Kobiet. czytaj »
Środa popielcowa i Wielki Post - co powinieneś wiedzieć
Poradopedia.pl | 2013-02-13
Dziś Środa Popielcowa, początek Wielkiego Postu. To czas refleksji, modlitwy i pokuty - przez 40 dni będziemy przygotowywać się do świąt Zmartwychwstania Pańskiego. czytaj »
Znaleziono: 124