Święta Wielkanocne nie mogą się oczywiście obejść bez jajek, żurku, czy właśnie sernika z rodzynkami.
Jak zrobić pyszny sernik z rodzynkami - oto mój sprawdzony przepis, z jednej ze starych gazet. Polecam! czytaj »
Sztuczna rana może być fajnym dodatkiem do Twojego przebrania na Halloween. Nie jest trudna do wykonania. Większość rzeczy, które będą Ci do niej potrzebne zapewne znajdziesz w domu. czytaj »
Dzień Chłopaka tuż, tuż. Jeśli zastanawiasz się jak umilić czas swojemu mężczyźnie, przeczytaj naszą poradę. Podpowiadamy, co możecie robić w ten dzień oraz przedstawiamy kilka propozycji na oryginalny prezent. czytaj »
Ciasto francuskie nadaje się do przygotowywania zarówno słodkich jak i słonych przysmaków. Podpowiadamy jak je samodzielnie wykonać, krok po kroku. czytaj »
Poniedziałek Wielkanocny zwany jest też lanym poniedziałkiem albo Śmigusem-dyngusem i jest drugim dniem Świąt Wielkanocnych. Polska tradycja nakazuje tego dnia (przynajmniej) symbolicznie skropić wodą nie tylko najbliższych czytaj »
Zupa grzybowa stanowi jedną z dwunastu tradycyjnych potraw wigilijnych. Z tego też względu musi znaleźć się na świątecznym stole wśród wielu innych dań. Istnieją liczne sposoby jej przygotowania, nieodłącznym składnikiem są oczywiście grzyby, ale to co znajdzie się w zupie poza nimi, jakie dodatki i czytaj »
Kutia to potrawa która powinna znaleźć się na wigilijnym stole zarówno ze względów smakowych jak i zdrowotnych. Mak stanowiący jeden z podstawowych składników tej potrawy posiada właściwości rozluźniające i dzięki temu podnosi nastrój gości. W jakie produkty powinniśmy się zaopatrzyć, by przygotować czytaj »