Zioła to aromatyczne dopełnienie niemal każdego dania – od klasycznego rosołu po orzeźwiające sałatki i letnie lemoniady. Jednak ich delikatna struktura sprawia, że szybko więdną, tracą smak, a w efekcie... lądują w koszu. Czy da się przedłużyć ich świeżość? Oczywiście – i to bez specjalistycznych sprzętów! Z pomocą przychodzą proste sposoby, które dzięki sprytnemu wykorzystaniu domowych artykułów, pozwalają zachować zioła w doskonałym stanie przez wiele dni, a nawet tygodni. czytaj »
Plan na jesień: kompostowanie. Dlaczego warto?
Sprzątanie bez chemii. Jak zrobić domowe detergenty?
Produkty z bambusa – w czym tkwi ich fenomen?
3 sposoby na dobrą kawę bez ekspresu ciśnieniowego
3 sposoby na dobrą kawę bez ekspresu ciśnieniowego
Czy nasze babcie były less waste? O rozsądnym gospodarowaniu jedzeniem
#ekodom – jak nauczyć dzieci segregacji odpadów?
Mniej nie znaczy gorzej – o wielkanocnym gotowaniu słów kilka
Odpowiedzialne zakupy – pierwszy krok do ograniczenia śmieci