Duszenie mięsa to nic innego jak gotowanie pod przykryciem z dodatkiem tłuszczu i małej ilości płynu. Duszeniu można poddać każdy rodzaj mięsa, zaczynając od drobiu aż po ryby, zazwyczaj jednak poddawane są mięsa gorsze jakościowo, czyli takie, które nie nadają się do smażenia i pieczenia. czytaj »
Bezglutenowe ciasto drożdżowe – pachnące wypieki w dowolnej formie
Pachnące placuszki z kaszy jaglanej z miodem i cynamonem – pyszny pomysł na zdrowy obiad, podwieczorek lub deser dla dorosłych i dzieci (nawet od 12 miesiąca życia!)
Trzy kroki do bycia ekologiczną panią domu
Jak z klasą urządzić Sylwestra i przyjęcie karnawałowe w domu?
Andrzejkowe przepisy na ostatnią chwilę!
Zadowolić niejadka
Sztuka gotowania z myślą o najmłodszych
Chleby świata pod polską strzechą
Mięso w diecie małego dziecka – czy potrzebne?
Imbir - właściwości