Wszystkim tym, którzy uwielbiają potrawy z grilla, polecamy przepis na pyszny dodatek do mięs i kiełbasek. Zaskocz swoich gości i zaserwuj im żeberka w tradycyjnym lub musztardowym sosie barbecue. czytaj »
Moda na grillowanie w naszym kraju nie przemija. Każdy, kto chciałby dołączyć do szerokiego grona miłośników potraw przyrządzanych w ten sposób, powinien zaopatrzyć się w odpowiedni sprzęt. Aby ułatwić wybór, przedstawiamy rodzaje grillów oraz najważniejsze ich parametry. czytaj »
Długi majowy weekend to dla wielu z nas najlepsza okazja do rozpoczęcia sezonu grillowania. Jeśli chcesz zaskoczyć swoją rodzinę lub przyjaciół wyjątkowym daniem, przygotuj dla nich łososia z warzywami. czytaj »
Duszenie mięsa to nic innego jak gotowanie pod przykryciem z dodatkiem tłuszczu i małej ilości płynu. Duszeniu można poddać każdy rodzaj mięsa, zaczynając od drobiu aż po ryby, zazwyczaj jednak poddawane są mięsa gorsze jakościowo, czyli takie, które nie nadają się do smażenia i pieczenia. czytaj »
Lato sprzyja grillowaniu. Na ruszt trafiają kiełbaski, kurczaki, warzywa a także ryby. Właśnie te ostatnie są nie tylko pyszne ale i bardzo zdrowe. Jak je grillować? Podpowiedź znajdziesz w naszej poradzie. czytaj »
Kurczaka możemy grillować zarówno w całości jak i w kawałkach. Przeczytaj naszą poradę i zapoznaj się ze wskazówkami jak przyrządzić kurczaka z grilla. czytaj »
Wraz z nadejściem cieplejszych dni coraz liczniej raczymy się grillowanymi kiełbaskami i karkówką. Jeżeli lubisz grillować przeczytaj nasze propozycje potraw z grilla – niektóre z nich mogą Ciebie zaskoczyć. czytaj »
Często zastanawiamy się, jaki rodzaj mięsa wybrać do danej potrawy. Okazuje się, że dobór mięsa do potraw jest bardzo ważny gdyż od tego zależy smak dania. Przeczytaj jak dokonać dobrego wyboru.
czytaj »