Podobne porady

Charczo – rozgrzewająca gruzińska zupa na jesień

m_zaleska | 2019-09-18 11:50

Jesień zbliża się wielkimi krokami. Ta pora roku kojarzy nam się z wieczorami spędzanymi na kanapie pod kocem, z gorącą herbatą w dłoni. Jesień kochamy także za pyszne, aromatyczne dania – szczególnie zupy. Jedną z propozycji, która świetnie sprawdzi się w chłodne dni, jest charczo, czyli gruzińska rozgrzewająca zupa. Jak ją przygotować? czytaj »

Znaleziono: 83
Porada id 6418 3 kroki do ukojenia skóry jesienią
media | 2019-10-31
Wbrew pozorom jesień nie jest najłatwiejszą porą roku dla naszej skóry. Jest przesuszona słońcem, zmęczona, często odwodniona i „ozdobiona” niechcianymi pamiątkami z wakacji – przebarwieniami. Teoretycznie skóra jesienią powinna odetchnąć, ale praktycznie… Niemalże od razu musi zmierzyć się z rozpoczęciem sezonu grzewczego, niższymi temperaturami czy chłodnym wiatrem. czytaj »
Porada id 6416 Jesień idealny czas na peelingi. … i nie tylko!
media | 2019-10-31
Chociaż stwierdzenie, że zabiegi medycyny estetycznej należy latem omijać szerokim łukiem, dzięki rozwojowi tej dziedziny robi się coraz dalsze od prawdy, to jest jednak pewna grupa zabiegów, która powinna zaczekać na jesień. A co za tym idzie – jesień to jeden z lepszych momentów na odpowiednie zadbanie o swoją skórę. Razem z dr Elżbietą Młyńską-Krajewską z Kliniki Chirurgii Plastycznej i Medycyny Estetycznej dr Andrzeja Krajewskiego w Kołobrzegu prezentujemy zabiegi, za które z pewnością Twoja skóra będzie Ci bardzo wdzięczna. Na co warto zwrócić uwagę? czytaj »
Porada id 6377 Ciepło pod stopami – przygotuj instalację do sezonu grzewczego
J2CD | 2019-09-23
Podłogówka to jeden z popularniejszych systemów ogrzewania domów. Jednak, aby w pełni korzystać z jego funkcjonalności, niezbędna jest wiedza na temat zasad eksploatacji. Warto pomyśleć o tym szczególnie teraz, kiedy nowy sezon grzewczy zbliża się wielkimi krokami. Dzięki zastosowaniu kilku prostych zasad, możemy ograniczyć wydatki oraz zapewnić bezpieczeństwo instalacji. czytaj »
Porada id 6086 Przebarwienia posłoneczne – jak sobie z nimi radzić?
media | 2018-09-27
Wakacje były niełatwym czasem dla naszej skóry. Częsta ekspozycja na silne promieniowanie UV, mimo stosowania filtrów SPF, może skutkować pojawieniem się pod koniec lata przebarwień. Skąd biorą się nieestetyczne plamy na skórze i jak sobie z nimi radzić? czytaj »
Porada id 6046 Dziś upieczemy ciasto, czyli jak kreatywnie spędzić czas z dzieckiem
zaleska_magdalena | 2018-08-24
Jak często podajesz swojemu dziecku słodycze ze sklepowej półki? Czy nie lepszym rozwiązaniem jest przygotowanie pysznej przekąski we własnym domu? Otwiera to nowe możliwości eksperymentowania w kuchni oraz dostosowywania przepisów do preferencji dziecka. czytaj »
Porada id 6000 Zdrowy smak natury: Aromatyczne placuszki z cukinii i komosy ryżowej z hummusem
mniam | 2018-06-25
Komosa ryżowa nie bez powodu zyskuje na popularności, zawiera duże ilości błonnika i białka, ma niski indeks glikemiczny i jest lekkostrawna! Warto więc wprowadzić ją do swojego menu i korzystać z jej właściwości do woli. czytaj »
Porada id 5975 Zdrowy smak natury: Przepis na zielone kieszonki z wędzonym twarogiem i pastą z pestkami słonecznika, ogórkiem i koperkiem
mniam | 2018-05-28
Świeże, pachnące, delikatne i wyjątkowo efektownie prezentujące się na talerzu – takie właśnie są pyszne, zielone kieszonki proponowane w poniższym przepisie. Kieszonki z wędzonym twarogiem i pastą z pestkami słonecznika, ogórkiem i koperkiem to wspaniały przepis na śniadanie, podwieczorek lub przekąskę. czytaj »
Porada id 5957 Zdrowy smak natury: Przepis na jajka faszerowane w skorupkach z awokado i pastą z pestkami słonecznika
mniam | 2018-04-16
Genialny przepis na faszerowane jajka, które zachwycą oryginalnym smakiem i wspaniałym wyglądem. Świetnie nadają się na każdą okazję – sprawdzą się zarówno w codziennym, jak i świątecznym menu. czytaj »
Porada id 5955 Zapiekane kluski śląskie z niebieskim serem pleśniowym, orzechami włoskimi i rukolą
mniam | 2018-04-05
Kluski śląskie to tradycyjne danie kuchni śląskiej mocno zakorzenione w naszej polskiej kulinarnej tradycji. Inne mniej popularne nazwy klusek śląskich to kluski białe, biołe, guminowe, gumione, kartofelmelklezy i gumiklyjzy. czytaj »
Porada id 5946 Zdrowy smak natury: Przepis na kukurydzianą polentę z brokułem, kiełkami i prażonymi pestkami słonecznika
mniam | 2018-03-26
Polenta z brokułem to świetny pomysł na efektowną potrawę, którą można serwować na gorąco i na zimno. Doskonale sprawdzi się jako danie główne, a także jako ciekawa, aromatyczna przekąska dla jednej lub wielu osób czytaj »
Znaleziono: 83