Podobne porady

Charczo – rozgrzewająca gruzińska zupa na jesień

m_zaleska | 2019-09-18 11:50

Jesień zbliża się wielkimi krokami. Ta pora roku kojarzy nam się z wieczorami spędzanymi na kanapie pod kocem, z gorącą herbatą w dłoni. Jesień kochamy także za pyszne, aromatyczne dania – szczególnie zupy. Jedną z propozycji, która świetnie sprawdzi się w chłodne dni, jest charczo, czyli gruzińska rozgrzewająca zupa. Jak ją przygotować? czytaj »

Znaleziono: 83
Porada id 5799 Kable grzejne: Jak najlepiej przygotować rynny do zimy?
Gastrosfera | 2017-10-09
Zmienność warunków pogodowych wymaga aby budynek był przygotowany na wszelkie niedogodności. System orynnowania wraz z kompleksowym dopełnieniem pod postacią kabli grzejnych, uchroni dom przed działaniem czynników zewnętrznych tak w czasie deszczowej jesieni, jak i mroźnej zimy. czytaj »
Porada id 5777 Aromatyczne gotowane pulpeciki z warzywami i pełnoziarnistą kaszą, bez jajka i bez bułki tartej - dla dzieci po 12 miesiącu.
mniam | 2017-09-24
Poniżej przepis na pulpeciki mięsne z warzywami i czosnkiem. Aromatyczne mięsne pulpeciki można przygotować jako pojedyncze porcje w formie większych pulpetów lub podzielić na malutkie kuleczki i serwować na obiad po kilka kuleczek na tzw. jeden kęs. czytaj »
Porada id 5776 Zdrowy smak natury: Sycący Krem z batatów i pieczonej papryki z pastą z pestkami słonecznika, suszonymi pomidorami i bazylią
mniam | 2017-09-23
Gęsty krem jest smakowity, pożywny i świetnie prezentuje się na talerzu, więc z powodzeniem można serwować go nawet wymagającym gościom. To świetna potrawa nawet dla osób niezbyt doświadczonych w kuchni – aromatyczna pasta i kuszący aromat pieczonej papryki gwarantują sukces. Krem jest smakowitą propozycją zarówno dla miłośników tradycyjnej kuchni, jak i wegetarian oraz wegan. czytaj »
Porada id 5339 Jesienne dary natury, o których nie miałeś pojęcia
Gastrosfera | 2016-11-23
Jesień to pora roku, która nie ma w zwyczaju nas rozpieszczać. Niskie temperatury, wiatr i deszcz, brak słońca oraz ciągle nawracające przeziębienie. To skojarzenia, które najczęściej przychodzą nam na myśl kiedy zbliża się okres listopadowo - grudniowy. Jednak pomimo złej pogody, krótszego dnia i spadku nastroju, wciąż nazywamy ją „piękną, złotą jesienią”. Dlaczego? Bowiem jak żaden inny, właśnie ten sezon corocznie dostarcza nam prawdziwą witaminową bombę! czytaj »
Porada id 5295 Poznaj wszystkie tajemnice dyni!
Gastrosfera | 2016-10-28
Dynia – od lat coraz częściej gości w domach Polaków. Głównie jako bohaterka kuchennych eksperymentów, ale nie tylko. Gatunków dyni jest mnóstwo. Podobnie zresztą jak sposobów jej zastosowania w kuchni czy medycynie. Zaś sama historia tego warzywa jest dłuższa i ciekawsza, niż się może wydawać. czytaj »
Porada id 5286 Depilacja laserowa – dlaczego powinnaś zacząć już teraz?
media | 2016-10-24
Jesień to najlepszy czas na depilację laserową, dlaczego? czytaj »
Porada id 5279 Jak dbać o zwierzaka jesienną porą?
SferaPRT | 2016-10-21
Jesień to cudowna pora roku. Łapiemy ostatnie promienie słońca i podziwiamy spadające, kolorowe liście. Nadchodzą jednak niższe temperatury, a wraz z nimi trudny czas dla zwierząt. Jak o nie zadbać, by pozostały zdrowe podczas nadchodzących chłodnych miesięcy? czytaj »
Porada id 5224 Poznaj nowy zabieg na przebarwienia!
media | 2016-09-26
Jesienią dostrzegamy na skórze, że przybyło nam przebarwień. Jak je likwidować? Pomoże zabieg redermalizacji! czytaj »
Porada id 5210 Powakacyjna rewitalizacja
media | 2016-09-22
Chcemy być piękne nie tylko w każdym wieku, ale i o każdej porze roku. Po zakończeniu wakacyjnych wojaży często okazuje się, że nasza skóra jest przesuszona i, mimo stosowania kremów z filtrem, przybyło na niej kilka brązowych plamek. Jak przywrócić cerze blask po wakacjach? czytaj »
Porada id 5151 Zupa Drwali z Kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim
Gastrosfera | 2016-08-23
Szukając pomysłu na pyszne i sycące danie możemy zainspirować się tradycyjną kuchnią Warmii i Mazur. Zupa przygotowana w kociołku pełna soczystego mięsa, warzyw i przypraw, rozgrzewa i na długo zaspokaja apetyt. Aromatyczna Zupa Drwali z Kiełbasą z czosnkiem niedźwiedzim sprawi, że każdy kto przekroczy próg domu będzie chciał jej zasmakować. czytaj »
Znaleziono: 83