Hasło „superfood” stało się ostatnio bardzo modne – dużo mówi się o walorach nieprzetworzonych produktów spożywczych, które są niezwykle bogate w składniki wartościowe dla naszego organizmu. Jagody goji i acai, nasiona chia, owoce camu camu, algi, lucuma, guarana… Wiele z nich ma egzotyczne nazwy i pochodzi z odległych zakątków świata. Nie zapominajmy jednak, że równie cenne pokarmy znajdziemy praktycznie w każdej polskiej kuchni. Czy znasz właściwości zdrowotne, jakie daje spożywanie jajek? czytaj »
Zalety Prywatnej Opieki Medycznej: Dlaczego Warto Inwestować w Swoje Zdrowie
Aktywność Fizyczna a Codzienny Stres: Sposób na Lepsze Samopoczucie
Letnie menu dla zdrowych i mocnych zębów – poznaj najważniejsze składniki wypróbuj 3 zdrowe przepisy – zielony, żółty i różowy!
Co to jest comfort food?
Smacznie, zdrowo, kolorowo – jedzenie warzyw nie musi być nudne!
Jak zrobić hiszpańskie churros?
Polacy są świadomi wpływu stanu jamy ustnej na inne obszary zdrowia, ale większość nie dba o jej florę bakteryjną
Buduj odporność systematycznie na jesień!
Skóra pod ochroną nie tylko na plaży
3 sposoby na dobrą kawę bez ekspresu ciśnieniowego