Hasło „superfood” stało się ostatnio bardzo modne – dużo mówi się o walorach nieprzetworzonych produktów spożywczych, które są niezwykle bogate w składniki wartościowe dla naszego organizmu. Jagody goji i acai, nasiona chia, owoce camu camu, algi, lucuma, guarana… Wiele z nich ma egzotyczne nazwy i pochodzi z odległych zakątków świata. Nie zapominajmy jednak, że równie cenne pokarmy znajdziemy praktycznie w każdej polskiej kuchni. Czy znasz właściwości zdrowotne, jakie daje spożywanie jajek? czytaj »
Jak chronić oczy przed komputerem?
Jak poradzić sobie z molami spożywczymi?
Jak się przygotować do cesarki?
Co zrobić jeżeli podejrzewam koronawirusa?
Awokado - jak przechowywać pokrojone awokado aby nie ściemniało?
Co zrobić żeby bób po ugotowaniu zachował swój zielony kolor?
Kleszcze - co zrobić po ukąszeniu?
Ryż: jaki ryż do jakiego dania (m.in. sushi, risotto, curry, zupy, sticky rice)
Jak prawidłowo myć zęby?