Mrożenie żywności nie wydaje się być skomplikowane – w końcu wystarczy umieścić jedzenie w zamrażarce i gotowe… Jeśli jednak chcemy w mrożonkach przejść na poziom „ekspert”, przechowując nie tylko warzywa i owoce, ale i zioła, zupy czy gotowe dania, a do tego robić to w sposób bezpieczny, warto poznać kilka przydatnych faktów na ten temat. czytaj »
Dzieciństwo to czas nauki i poznawania świata, czemu towarzyszyć mogą także niefortunne zdarzenia. Okazuje się bowiem, że spora część wypadków z udziałem małych dzieci ma miejsce w domu lub w jego otoczeniu. Dlatego tak istotne jest, aby już na etapie wykańczania pomieszczeń zadbać o potrzeby najmłodszych użytkowników. Podpowiadamy, jakie rozwiązania wybrać do łazienki, by zapewnić dziecku bezpieczeństwo, komfort oraz edukację w zakresie samodzielności i higieny. czytaj »
Trudno znaleźć osobę, która nie miałaby na swoim ciele choć jednej, małej, nieestetycznej „pamiątki” w postaci blizny. Jeśli ślady na skórze znajdują się w miejscach łatwych do ukrycia, problem nie jest aż tak uciążliwy. Jednak kiedy blizny szpecą twarz, dekolt, ramiona czy inne często odkrywane części ciała – trzeba działać! czytaj »
Lifting bez skalpela? To w pełni możliwe. W gabinetach medycyny estetycznej dostępne są bezpieczne, a jednocześnie w pełni skuteczne zabiegi ujędrniające i zwiększające napięcie skóry. To doskonała alternatywa dla osób, które obawiają się inwazyjnej interwencji w swoje ciało. czytaj »
Jesień to cudowna pora roku. Łapiemy ostatnie promienie słońca i podziwiamy spadające, kolorowe liście. Nadchodzą jednak niższe temperatury, a wraz z nimi trudny czas dla zwierząt. Jak o nie zadbać, by pozostały zdrowe podczas nadchodzących chłodnych miesięcy? czytaj »
Osłabienie, częste bóle głowy, spadek formy, brak chęci na cokolwiek – to klasyczne objawy przesilenia wiosennego. Jak sobie z nim radzić? Najprostsze rozwiązania są najlepsze! Uśmiechaj się, ćwicz, spędzaj czas z innymi i… przyrządź coś pysznego. czytaj »
Jak odróżnić prawdziwy ser żółty od wyrobu seropodobnego i jak go przechowywać? Jak zetrzeć go na tarce i co zrobić z zeschniętym wyrobem? Z odpowiedzią na te i inne pytania zmaga się każdy, kto choć trochę gotuje. Ale nie mistrzowie kuchni i mistrzowie sztuki serowarskiej. Przedstawiamy praktyczne triki i porady, które pozwolą ci odpowiednio postępować z serem i w jeszcze łatwiejszy sposób przygotować potrawy z jego wykorzystaniem. Sprytne sposoby, które przydadzą się niejednemu maniakowi sera. czytaj »