Duszenie mięsa to nic innego jak gotowanie pod przykryciem z dodatkiem tłuszczu i małej ilości płynu. Duszeniu można poddać każdy rodzaj mięsa, zaczynając od drobiu aż po ryby, zazwyczaj jednak poddawane są mięsa gorsze jakościowo, czyli takie, które nie nadają się do smażenia i pieczenia. czytaj »
Kawę można przygotować na wiele sposobów - łatwo przekonać się o tym w większości kawiarni. Co smakuje Tobie lepiej: espresso, cappuccino czy zwykłe czarne americano? Przeczytaj czym różnią się poszczególne rodzaje kaw. czytaj »
Ciasto francuskie nadaje się do przygotowywania zarówno słodkich jak i słonych przysmaków. Podpowiadamy jak je samodzielnie wykonać, krok po kroku. czytaj »
Lato sprzyja grillowaniu. Na ruszt trafiają kiełbaski, kurczaki, warzywa a także ryby. Właśnie te ostatnie są nie tylko pyszne ale i bardzo zdrowe. Jak je grillować? Podpowiedź znajdziesz w naszej poradzie. czytaj »
Kurczaka możemy grillować zarówno w całości jak i w kawałkach. Przeczytaj naszą poradę i zapoznaj się ze wskazówkami jak przyrządzić kurczaka z grilla. czytaj »
W ostatnim czasie sushi stało się bardzo popularne i coraz więcej osób przepada za tym przysmakiem. Niewielu z nas zdaje sobie sprawę, że przygotowanie ich w domu wcale nie jest takie trudne. czytaj »
Mango to indyjski owoc o specyficznym cierpkim imbirowym smaku. W środku jest duża pestka, którą trudno usunąć. Przeczytaj jak najlepiej zabrać się do tego smacznego owocu. czytaj »