Ogórki małosolne to ogórki kwaszone przez kilka dni, stanowiące znakomitą i niskokaloryczną przekąskę. Ich przygotowanie jest bardzo proste - przeczytaj jak przygotować ogórki małosolne. czytaj »
Często zastanawiamy się, jaki rodzaj mięsa wybrać do danej potrawy. Okazuje się, że dobór mięsa do potraw jest bardzo ważny gdyż od tego zależy smak dania. Przeczytaj jak dokonać dobrego wyboru.
czytaj »
Warzywa i owoce w postaci mrożonek posiadają wiele zalet. Możemy szybko i zdrowo przygotować posiłek lub deser. Jednak by zachowały one jak najwięcej witamin i wartości odżywczych powinniśmy wiedzieć jak postępować w procesie rozmrażania. czytaj »
W naszej kuchni występuje wiele produktów spożywczych. By pozostały one jak najdłużej świeże powinniśmy zadbać o odpowiednie ich przechowywanie. czytaj »
Zupy to idealny posiłek dla całej rodziny. Zawierają dobre dla zdrowia warzywa, których powinniśmy jeść możliwie jak najwięcej. Przepisy są łatwe i nie wymagają dużego wkładu finansowego. Możemy przygotować je szybko i sprawnie zapewniając naszej rodzinie zdrowy posiłek. Aby nasza zupa była smaczna czytaj »