Jest źródłem białka, zdrowszy od mięsa i dietetyczny – karp. Zwłaszcza ten z dodatkiem galaretki, nie tylko prezentuje się wyśmienicie ale też zbawiennie wpływa na nasze kości i stawy. czytaj »
Na wigilijnym stole nie może zabraknąć karpia. Istnieją różne wersje sporządzania i podawania tej pysznej ryby a jedną z nich jest niewątpliwie karp zapiekany w warzywach. czytaj »
Każda porządna gospodyni domowa wie jak ulepić ciasto na pierogi. Są jednak osoby, które nie posiadają takiej lekkości w gotowaniu i każda przygotowywana potrawa wydaje się być dużym wyzwaniem. Dlatego warto korzystać z porad i wskazówek innych, by ta kuchnia stawała się coraz lepsza i bogatsza w sm czytaj »
Dziś nie wystarczy już zakup pierwszej lepszej patelni w supermarkecie. Zależnie od rodzaju kuchenki musimy dobierać odpowiednie akcesoria- to bardzo ważne. czytaj »
Kuchenki z płytą ceramiczną powoli wychodzą z mody. Głównie za sprawą ekologicznych kuchni indukcyjnych, których początki sięgają lat 70-tych. czytaj »