Unoszący się zapach korzennych przypraw i miodu to czas zapowiadający nadejście Świętego Mikołaja. Pierniczki w postaci serduszek, choinek i gwiazdek nie tylko wspaniale smakują, równie pięknie prezentują się na świątecznych stroikach i choinkach. czytaj »
Wkrótce zasiądziemy przy świątecznym stole i będziemy delektować się wieloma przysmakami. Jednym z nich jest śledź, na którego my również mamy kilka sprawdzonych przepisów. czytaj »
Kapusta z grzybami to potrawa, której nie powinno zabraknąć na wigilijnym stole. Sposobów wykonania tego dania jest wiele, my przedstawiamy przepis z kuchni staropolskiej. czytaj »
Parzenie zielonej herbaty tylko z pozoru wydaje się łatwe. Tak naprawdę jest to cały proces, na który składa się wiele czynników. Przeczytaj naszą poradę i dowiedz się jak powinno wyglądać parzenie tego zielonej herbaty. czytaj »
Duszenie mięsa to nic innego jak gotowanie pod przykryciem z dodatkiem tłuszczu i małej ilości płynu. Duszeniu można poddać każdy rodzaj mięsa, zaczynając od drobiu aż po ryby, zazwyczaj jednak poddawane są mięsa gorsze jakościowo, czyli takie, które nie nadają się do smażenia i pieczenia. czytaj »