Podobne porady

Grzyby, owoce i warzywa - co i jak suszyć?

Poradopedia.pl | 2012-09-05 11:19

Z każdym dniem ubywa lata, warto więc zachować jego smaki i aromaty w postaci suszonych produktów. Świetnie nadają się do tego grzyby, ale też owoce i warzywa. czytaj »

Znaleziono: 59
Porada id 5753 Pierogi z truskawkami z sosem z białej czekolady i płatkami migdałów
mniam | 2017-09-01
Trudno wyobrazić sobie bardziej letni obiad od pierogów z owocami. To klasyka letniej kuchni i jedno z najbardziej popularnych letnich dań uwielbianych zarówno przez dzieci, jak i przez dorosłych. Owocowe pierogi z truskawkami, jagodami czy wiśniami to raj dla smakoszy. czytaj »
Porada id 5673 Przepis na pierogi z wiśniami z kruszoną czekoladą i sosem czekoladowo-karmelowym
mniam | 2017-07-04
Z cyklu nowoczesna kuchnia polska przedstawiamy prosty i szybki przepis na pierogi z wiśniami z kruszoną czekoladą i sosem czekoladowo-karmelowym. Jest to efektowne danie z wykorzystaniem gotowych pierogów, będące doskonałą propozycją na szybki letni obiad lub deser. czytaj »
Porada id 5421 Zimowa suszarnia – sposób na pranie w małym mieszkaniu
Gastrosfera | 2017-01-24
Jak suszyć pranie w niewielkim mieszkaniu? Jeśli pogoda dopisuje, świeże powietrze i słońce załatwią sprawę za nas. Wszystko komplikuje się w momencie, gdy na dworze panuje mróz, a balkon i ogród jeszcze przez wiele tygodni znajdować się będą pod śniegową pierzynką. czytaj »
Porada id 4703 Rozgrzewające przyprawy wyśmienicie smakują i leczą! Poznaj ich właściwości i skorzystaj z ich bogactwa
mniam | 2015-12-22
Kres jesienno-zimowy to czas wzmożonej podatności na przeziębienia. Aura jest nieprzewidywalna, występują duże wahania temperatur i nagłe załamania pogody, a układ immunologiczny zmuszony jest toczyć nieustanną walkę z wirusami i infekcjami, które tylko czekają, żeby zmusić nas do pozostania w łóżku. Recepta na chorobę jest prosta – wystarczy nie chorować. Tylko jak to zrobić? czytaj »
Porada id 4537 Czym są i gdzie się kryją antyoksydanty?
mniam | 2015-10-27
W literaturze poświęconej żywności oraz żywieniu antyoksydanty i wolne rodniki odmieniane są przez wszystkie przypadki. Mimo tego niewiele osób potrafi wyjaśnić, skąd się biorą i jaką rolę spełniają w organizmie. czytaj »
Porada id 4455 Sok, nektar czy napój? Kupuj z głową i nie daj się nabić w butelkę!
mniam | 2015-09-23
Sklepowe półki uginają się od kolorowych soków z wielobarwnymi etykietami. Sięgamy po nie często bez zastanowienia, naiwnie wierząc, że jeśli na naszym stole przy obiedzie nie gości gazowany napój, odżywiamy się zdrowo. Czy na pewno? czytaj »
Porada id 4165 Borówka brusznica – witamin skarbnica!
mniam | 2015-04-13
Borówka brusznica, zwana także borówką czerwoną, to nie tylko nieodłączny towarzysz wierzbowych bazi, święconych w Niedzielę Palmową czy tradycyjna ozdoba wielkanocnych stołów i koszyczków, lecz przede wszystkim naturalny środek wzmacniający organizm i prawdziwa bomba witaminowa. czytaj »
Jak mądrze przechowywać żywność?
karolinarb | 2014-08-07
Chyba każdy z nas ma w swojej kuchni choć jedną półkę, którą w całości zajmują plastikowe pojemniki na żywność. Jednak dzięki Janowi Niezbędnemu całkowicie o nich zapomnimy. czytaj »
Cebula i czosnek Jak zachować świeżość cebuli i czosnku
Poradopedia.pl | 2013-11-22
Jak przechowywać czosnek i cebulę, aby jak najdłużej były smaczne i nadawały się do jedzenia. czytaj »
Kurki Jak przyrządzić kurki
Poradopedia.pl | 2013-09-28
Kurki to pyszny dodatek do wielu dań: jajecznicy, spaghetti, risotto. Możesz je usmażyć na maśle, albo podawać duszone w sosie. czytaj »
Znaleziono: 59