Podobne porady

Zapiekanka – królowa polskiego street food’u

Gastrosfera | 2015-08-10 11:55

Kraków to nie tylko miasto smoka wawelskiego. Jest też światową stolicą zapiekanek! Zapiekana bagietka z żółtym serem to potrawa wymyślona w Polsce, od lat uwielbiania przez wszystkich. Zdradzamy jaka jest jej historia i podpowiadamy, jak przygotować pyszną zapiekanką z sezonowymi produktami! czytaj »

Znaleziono: 64
Lodówka temperatura Jaka powinna być temperatura w lodówce i zamrażarce
Poradopedia.pl | 2013-04-19
Właściwa temperatura w lodówce oraz w zamrażarce nie tylko zapewni, że jedzenie nie ulegnie zepsuciu i zachowa świeżość, ale może także obniżyć Twój rachunek za prąd. czytaj »
Jak zrobić tartę z żółtym serem - potrawę, na każdą okazję?
Sfera | 2013-04-08
Twoja lodówka jest jeszcze pełna jedzenia po świętach? Jeśli zastanawiasz się, co zrobić z pozostałościami z wielkanocnego stołu, mamy dla ciebie sprytne rozwiązanie. Pod żadnym pozorem nie wyrzucaj dobrego jedzenia. Przygotuj tartę z żółtym serem – danie, dzięki któremu połączysz różne składniki, a jednocześnie uzyskasz niepowtarzalny smak. czytaj »
Wiesz co jesz? Ser holenderski i szwajcarski
Sfera | 2013-03-26
Sery żółte rodem z Holandii i Szwajcarii to bodaj najpopularniejsze gatunki serów spośród wszystkich dostępnych na świecie. Za co je tak uwielbiamy? Zdradzamy tajemnicę ich fenomenu i podpowiadamy czym się różnią, abyś wiedział co jesz! czytaj »
Muesli z mlekiem Produkty odtłuszczone i bez cukru - czy na pewno zdrowe?
Poradopedia.pl | 2013-03-18
Kupujemy produkty typu light, bo wierzymy że są zdrowe i pozwolą nam utrzymać ładną figurę, a nawet schudnąć. W wielu przypadkach jednak, to nic innego jak zwykły chwyt marketingowy, a same produkty mogą być wręcz bardziej szkodliwe w wersji dietetycznej. czytaj »
Co to jest serowe fondue i jak je przygotować?
Sfera | 2013-03-04
Chociaż już czujemy w powietrzu nadchodzącą wiosnę, to jednak wieczory nadal są chłodne i najchętniej spędzamy je w domowym zaciszu. Aby urozmaicić sobie czas zaprośmy przyjaciół i wspólnie z nimi poeksperymentujmy kulinarnie. Pyszną propozycją będzie ser żółty na gorąco w formie fondue. Zdradzamy co to jest i jak je przygotować? czytaj »
Przejedzenie, jedzenie za dużo Skutki przejedzenia - sposoby na złagodzenie
Poradopedia.pl | 2013-02-07
Chyba każdemu z nas zdarza się od czasu do czasu zjeść więcej, niż zazwyczaj - są ku temu różne okazje. Niestety, po takiej kulinarnej uczcie często pojawia się niestrawność, zgaga i ból żołądka. Pomogą wóczas naturalne metody. czytaj »
Kichający mężczyzna Co jeść, aby wzmocnić odporność?
Poradopedia.pl | 2013-01-24
Zima sprzyja przeziębieniu i grypie, dlatego warto w tym okresie szczególnie o siebie dbać. Oprócz odpowiedniego ubrania, ważna jest także właściwa dieta. W naszej poradzie znajdziesz naturalne produkty, których jedzenie uchroni Cię przed infekcją lub pomoże w walce z nią. czytaj »
Jak zapobiegać marnowaniu żywności?
planetpr | 2012-12-04
Co 6 sekund na świecie umiera z głodu jedno dziecko. Co 4 mały Polak jest niedożywiony, a co 8 żyje w ubóstwie. Tymczasem w naszym kraju do kosza wyrzuca się średnio 9 mln ton jedzenia rocznie*. Aby to zmienić wystarczy zastosować się do kilku prostych zasad racjonalnego gospodarowania żywnością. czytaj »
Czego nie jeść na diecie?
Poradopedia.pl | 2012-09-28
Racjonalne odchudzanie nie polega na stosowaniu głodówek czy wyczerpujących ćwiczeń fizycznych - takie zabiegi mogą jedynie zaszkodzić zdrowiu. Jeśli chcesz zrzucić zbędne kilogramy, a przy tym czuć się dobrze, skorzystaj z naszych wskazówek. czytaj »
Jak nauczyć dziecko jeść - wskazówki
Wellnessday | 2012-04-26
Nauka samodzielnego jedzenia to spore wyzwanie i dla mamy i dla maluszka. Jak zachęcić dziecko do jedzenia? Jak ułatwić mu korzystanie z kubeczka czy maleńkich sztućców? Przeczytaj kilka istotnych wskazówek. czytaj »
Znaleziono: 64