Podobne porady

Ryż: jaki ryż do jakiego dania (m.in. sushi, risotto, curry, zupy, sticky rice)

Poradopedia.pl | 2020-05-24 21:20

Ryż jest podstawą prawie każdej kuchni, a przy tak różnych jego rodzajach nadaje się do wielu przepisów. Zanim jednak dodasz ten sam rodzaj ryżu do każdego przepisu, zastanów się dobrze, czy na pewno jest to ten właściwy gatunek. Zastąpienie jednego rodzaju ryżu innym może naprawdę zmienić smak naszego dania. czytaj »

Znaleziono: 175
Porada id 6915 Dlaczego jajko to superfood?
OCG | 2022-01-14
Hasło „superfood” stało się ostatnio bardzo modne – dużo mówi się o walorach nieprzetworzonych produktów spożywczych, które są niezwykle bogate w składniki wartościowe dla naszego organizmu. Jagody goji i acai, nasiona chia, owoce camu camu, algi, lucuma, guarana… Wiele z nich ma egzotyczne nazwy i pochodzi z odległych zakątków świata. Nie zapominajmy jednak, że równie cenne pokarmy znajdziemy praktycznie w każdej polskiej kuchni. Czy znasz właściwości zdrowotne, jakie daje spożywanie jajek? czytaj »
Porada id 6914 Ile jaj można zjeść?
OCG | 2022-01-14
Jeść czy nie jeść – oto jest pytanie… Wokół limitów spożywania jaj kurzych narosło wiele błędnych przekonań i mitów. Tymczasem ich jedzenie to prawdziwe dobrodziejstwo dla organizmu. czytaj »
(bez nazwy) Sernik mojej mamy
Poradopedia.pl | 2020-12-17
Sernik to podstawa Świąt Bożego Narodzenia. Polecam sernik wedlug przepisu mojej Mamy, który zawsze się udaje, a jest najlepszy jaki kiedykolwiek jadłam. Nie jest za słodki, a poza tym niezwykle puszysty w smaku. Mam nadzieję, że Wam też zasmakuje. czytaj »
(bez nazwy) Jak poradzić sobie z molami spożywczymi?
gnommy21 | 2020-10-29
Mole spożywcze najczęściej pałaszują w artykułach sypkich typu: makarony, mąki, kasze, a także w suszonych owocach, orzechach, czy przyprawach. Zwalczanie moli spożywczych polega na zastosowaniu ... czytaj »
(bez nazwy) Awokado - jak przechowywać pokrojone awokado aby nie ściemniało?
lula78 | 2020-10-22
Co zrobić aby awokado nie ściemniało zaraz po przekrojeniu? Przeczytaj poniższe sprawdzone wskazówki. czytaj »
(bez nazwy) Chleb żytni na zakwasie z ziarnami
Poradopedia.pl | 2020-05-08
Chcecie upiec pyszny chleb w dość krótkim czasie i macie swój zakwas aktywny? Polecamy Wam chleb żytni na zakwasie z pestkami dyni, słonecznika, sezamem i siemieniem lnianym. czytaj »
(bez nazwy) Jak zrobić zakwas na chleb pszenny?
Poradopedia.pl | 2020-04-13
Chciałbyś zrobić samemu chleb pszenny i nie wiesz jak zrobić samemu zakwas? Radzimy jak łatwo można tego dokonać. czytaj »
(bez nazwy) Sałatka z kaszą gryczaną, tuńczykiem i świeżym szpinakiem
Poradopedia.pl | 2020-04-13
Po świętach czujesz sie objedzony i szukasz jakiejś lżejszej potrawy na obiad? Polecamy sałatkę według naszego przepisu. Jest smaczna, sycąca, a jednocześnie bardzo szybka w przygotowaniu. czytaj »
(bez nazwy) Jak ugotować jajko na twardo?
Poradopedia.pl | 2020-04-12
Gotowanie jajek jest proste! Przeczytaj w jaki sposób szybko ugotować jajko na twardo. czytaj »
Jajka Jak szybko i łatwo obrać jajko?
Poradopedia.pl | 2020-04-10
Obieranie ugotowanych jajek może być czasami kłopotliwe i skończyć się zniszczeniem jajka. Spróbuj naszego sposobu. czytaj »
Znaleziono: 175