Podobne porady

Co to jest comfort food?

OCG | 2022-12-12 17:03

Choć tak naprawdę comfort food dla każdego oznacza trochę co innego, można wskazać cechy wspólne takiego jedzenia. Są to dania, które nie tylko nam smakują, ale też sprawiają, że czujemy się wyjątkowo dobrze, poprawiają nastrój i wywołują przyjemne skojarzenia. Co zrobić, aby posiłki przygotowywane w tym duchu odnosiły pożądany skutek? czytaj »

Znaleziono: 125
Porada id 6257 Mała, ale funkcjonalna – zasada trójkąta w planowaniu kuchni
J2CD | 2019-04-26
Urządzanie kuchni to prawdziwa projektowa przygoda. Stanowiąc jedno z najbardziej niezbędnych, a tym samym codziennie użytkowanych pomieszczeń w domu, wymaga specjalnego traktowania. Musi połączyć wiele funkcji – przechowywania naczyń i żywności, przygotowywania posiłków, a często i rodzinnych spotkań przy stole. Na szczęście istnieją reguły, które pomagają nam zorganizować tę przestrzeń. Jedną z nich jest zasada trójkąta. czytaj »
Porada id 6220 Zdrowe przekąski – Miodowo orkiszowe ciasteczka z płatkami orkiszowymi dla małych i dużych miłośników zdrowych słodyczy
mniam | 2019-02-28
Ciasteczka orkiszowe to proste do przyrządzenia łakocie, które sprawią wiele radości wszystkim łasuchom. Dzięki wartościowym składnikom ciasteczka są pożywne i wspaniale zastąpią tradycyjne sklepowe słodycze. czytaj »
Porada id 6204 Znudził Ci się styl skandynawski? Postaw na jego odmianę - Scandi Chic!
Gastrosfera | 2019-02-07
Neutralne tło, naturalne materiały, biele i szarości. Styl skandynawski pokochali Polacy. I nic w tym dziwnego! W końcu w takich wnętrzach czujemy się naprawdę dobrze, a i dla oka są one niezwykle przyjemne. Wszystko jest bowiem czyste i minimalistyczne, a każdy przedmiot ma swoją określoną funkcję. Dla tych jednak, którzy czują, że styl skandynawski nieco im się już przejadł proponujemy zaprosić do swojego domu Scandi Chic – jego bardziej elegancką odmianę. czytaj »
Porada id 6177 Aksamitny budyń jaglany z miodem i owocowym musem z daktylami Dla dorosłych i dzieci już po 12 mc
mniam | 2019-01-02
Budyń jaglany to świetna alternatywa dla tradycyjnego budyniu. Ten słodki deser jest szybki, sycący i wartościowy odżywczo, ale przede wszystkim jest bardzo lubiany przez małych i dużych łasuchów. czytaj »
Porada id 6102 Bez wysiłku, bez szelestu.
Gastrosfera | 2018-10-12
Jest wiele sposobów na to, by ułatwić sobie codzienną pracę w kuchni. Można dokładnie rozplanowywać układ kluczowych sprzętów i stref pracy, a także zadbać o funkcjonalne akcesoria. Można też sięgnąć po rozwiązania mniej oczywiste, a jednak gwarantujące wygodę i oszczędność czasu, takie jak systemy elektrycznego wspomagania otwierania szafek i szuflad, dostępne w ofercie polskiego producenta, firmy REJS. czytaj »
Ciasto Sernik Kierunki rozwoju polskiego cukiernictwa, czyli tradycja w nowoczesnym wydaniu
Karolina_Nowosielska | 2018-07-05
Branżę piekarniczo-cukierniczą w Polsce od zawsze charakteryzuje przywiązanie do tradycji. Nic więc dziwnego, że wkroczenie w XXI wiek dla wielu jej przedstawicieli nie było zadaniem łatwym. Problemem okazały się nie tylko nowinki technologiczne, jak usprawniające kontakt z klientem profile społecznościowe czy e-sprzedaż, ale także sytuacja gospodarcza, w której znalazła się branża na przełomie wieków. czytaj »
Porada id 5971 Pomoc kuchenna potrzebna od zaraz, czyli wybieramy odpowiednią baterię!
Gastrosfera | 2018-05-07
Kuchnia to serce domu, miejsce, w którym przyjemnie się przebywa. Dlatego też nawet jej najmniejsze detale powinny być w pełni dopasowane do oczekiwań i potrzeb domowników. Armatura sanitarna jest jednym z najważniejszych elementów wyposażenia kuchni i stanowi jej swoiste centrum. Ważne jest zatem, aby zapewniała wygodę użytkowania i przyciągała spojrzenia swoim wyjątkowym designem. czytaj »
Porada id 5946 Zdrowy smak natury: Przepis na kukurydzianą polentę z brokułem, kiełkami i prażonymi pestkami słonecznika
mniam | 2018-03-26
Polenta z brokułem to świetny pomysł na efektowną potrawę, którą można serwować na gorąco i na zimno. Doskonale sprawdzi się jako danie główne, a także jako ciekawa, aromatyczna przekąska dla jednej lub wielu osób czytaj »
Porada id 5852 Najpopularniejsze rodzaje sushi
porady12 | 2017-12-01
Rodzajów sushi jest bardzo wiele, i zapewne tylko wytrawni znawcy japońskiej kuchni są w stanie wymienić je i bezbłędnie rozróżnić. A jednak to eleganckie i smaczne danie kochają także Polacy i coraz częściej odwiedzają restauracje serwujące prawdziwe japońskie dania. Jakie są najpopularniejsze rodzaje sushi? Oto one czytaj »
Porada id 5795 Sycąca sałatka z uszkami z pieczarkami, pomidorkami koktajlowymi, świeżym szpinakiem i talarkami z oliwek
mniam | 2017-10-05
Sałatka z uszkami to świetny pomysł na lunch lub przekąskę. Jest lekka, wyśmienicie smakuje, ale także wspaniale prezentuje się na talerzu. To właśnie dlatego można ją z powodzeniem serwować nie tylko na co dzień, ale także podczas spotkań towarzyskich lub innych domowych przyjęć. Dodatkowo jest szybka i prosta w przygotowaniu, a jej oryginalny smak i ciekawe połączenie składników z pewnością podbije podniebienia gości. czytaj »
Znaleziono: 125