Wielu z nas chciałoby zatrzymać czas, niestety w obliczu starości wszyscy jesteśmy równi. Przeczytaj poniższą poradę, z której dowiesz jak postępować, aby ten proces przynajmniej spowolnić. czytaj »
Przed nami najgorętszy sezon ślubno-weselny. Jednym z powodów, dla których ciepłe miesiące są najbardziej popularne dla tego typu uroczystości jest możliwość wyboru przez panie pięknych, zwiewnych, eksponujących wybrane fragmenty ciała sukienek. Bez względu na to czy stawiamy na ponadczasową klasykę, modny trend boho czy zupełnie własny styl – jędrne, smukłe ciało bez nadmiaru tkanki tłuszczowej jest zawsze największym atutem. Jak najbezpieczniej i najszybciej osiągnąć efekt wymarzonego ciała? czytaj »
Prosty przepis na szybkie bezglutenowe danie idealne na obiad lub wczesną kolację. Danie kusi bazyliowym aromatem, żywymi kolorami i apetycznym wyglądem. Będzie smakowało nie tylko miłośnikom bezglutenowych przysmaków, czy osobom na bezglutenowej diecie. Z pewnością podbije podniebienia fanom tradycyjnej kuchni i klasycznych dań. czytaj »
Czy grzyby to coś więcej niż woda i trochę smaku? Czy rzeczywiście są tak małowartościowe, jak się zwykło o nich mówić? Czy w takim razie w ogóle warto po nie sięgać? Najwyższy czas obalić kilka mitów, narastających latami w temacie grzybów i odkryć prawdę o tym niewątpliwym przysmaku z lasu rodem. czytaj »
Już od kilku lat koreańskie kosmetyki cieszą się w Polsce ogromną popularnością. Z niemałą zazdrością patrzymy na idealnie gładkie i rozświetlone twarze Azjatek. To zasługa makijażu, który ma wydobywać naturalne piękno każdej kobiety, ale także wytrwałej pielęgnacji. czytaj »
Kwas askorbinowy, czyli popularna witamina C uchodzi za witaminę dobrą na wszystko. Chętnie sięgamy po nią w okresie zachorowań na grypę, to także naturalny eliksir młodości, który oczyszcza cerę, pomaga schudnąć i uodparnia organizm na choroby. Podpowiadamy jak włączyć ją do codziennego menu!
czytaj »
Prosty przepis na bezglutenowe, chrupiące przekąski z pyszną pastą mango – curry, to dobry pomysł dla miłośników lekkiej i zdrowej kuchni. Pastę można także wykorzystać na wiele sposobów. czytaj »
Choroby kardiologiczne wciąż zajmują niechlubne, pierwsze miejsce wśród najczęstszych przyczyn zgonów w Polsce.
Brak ruchu, stres, nieprawidłowa dieta, używki – to główni winowajcy, odpowiedzialni za problemy kardiologiczne Polaków. W dzisiejszym artykule skupimy się na odżywianiu, okazuje się bowiem, że nasze serce nie może żyć przede wszystkim bez magnezu i potasu – a szacuje się, że ponad 60% z nas cierpi na niedobory przynajmniej jednego z tych pierwiastków… czytaj »
Przestąpienie progu żłobka czy przedszkola to bez wątpienia ważny krok w życiu każdego dziecka. Nowe twarze, obca przestrzeń, grupa rówieśników – to wszystko sprawia, że na małej buzi może pojawiać się uśmiech, a zaraz po nim – płacz. Aby proces adaptacji przebiegał prawidłowo, warto wcześniej przygotować malucha na nowe wyzwania, także te żywieniowe. czytaj »
Prowadzisz samochód? Dowiedz się, jak latem zadbać o jakość i komfort widzenia oraz jak zapewnić odpowiednią ochronę oczu podczas kierowania autem. czytaj »
Tłuszcz jest na językach wszystkich. Lekarze obarczają go winą za powodowanie chorób sercowo-naczyniowych, odchudzający się twierdzą, że jest jedynie źródłem zbędnych kalorii, a jeszcze inni obwiniają go za fałdki w okolicach bioder i brzucha. W tym tłuszczowym szale mało kto jeszcze pamięta, że jest on także niezbędnym składnikiem zdrowej diety. Poznaj „wroga” i przekonaj się, że w odpowiednich ilościach jest Twoim sprzymierzeńcem! czytaj »