Choć amerykańskie pancaki są kaloryczne, to jednak czasami trudno się im oprzeć i koniecznie musimy je zjeść. Tutaj podaję przepis w wersji trochę bardziej zdrowej niż je się zazwyczaj. czytaj »
Remontujemy kuchnię – na co zwrócić uwagę wybierając blat kuchenny?
Kuchnia w stylu EKO? Naturalnie!
Mała, ale funkcjonalna – zasada trójkąta w planowaniu kuchni
Zdrowe przekąski – Miodowo orkiszowe ciasteczka z płatkami orkiszowymi dla małych i dużych miłośników zdrowych słodyczy
Znudził Ci się styl skandynawski? Postaw na jego odmianę - Scandi Chic! 
Aksamitny budyń jaglany z miodem i owocowym musem z daktylami    Dla dorosłych i dzieci już po 12 mc
Bez wysiłku, bez szelestu.
Kierunki rozwoju polskiego cukiernictwa, czyli tradycja w nowoczesnym wydaniu
Pomoc kuchenna potrzebna od zaraz, czyli wybieramy odpowiednią baterię! 
Zdrowy smak natury:  Przepis na kukurydzianą polentę z brokułem, kiełkami i prażonymi pestkami słonecznika