Hasło „superfood” stało się ostatnio bardzo modne – dużo mówi się o walorach nieprzetworzonych produktów spożywczych, które są niezwykle bogate w składniki wartościowe dla naszego organizmu. Jagody goji i acai, nasiona chia, owoce camu camu, algi, lucuma, guarana… Wiele z nich ma egzotyczne nazwy i pochodzi z odległych zakątków świata. Nie zapominajmy jednak, że równie cenne pokarmy znajdziemy praktycznie w każdej polskiej kuchni. Czy znasz właściwości zdrowotne, jakie daje spożywanie jajek? czytaj »
Pieką i szczypią? Światło dzienne nadmiernie razi? Twoje oczy są podrażnione. Sprawdź jak sobie radzić z wrażliwością oczu i jak odzyskać komfort widzenia.
Lekko i świeżo – przepis na krem z brokułów z dodatkiem serka topionego
Kuchnia pod lupą: 5 miejsc, które najtrudniej posprzątać
Zdrowe oczy, dobry wzrok: okulista, optometrysta, optyk … czyli kto najlepiej zdiagnozuje wzrok i właściwie dobierze okulary.
Karnawałowe tradycje – tak się bawimy w różnych zakątkach świata!
Popularne produkty dla dzieci - czy na pewno wychodzą im na zdrowie?
Smaczna i zdrowa woda wprost ze studni
Zdrowe oczy z wiekiem
Pomysł na świąteczny obiad, czyli pyszne pulpety drobiowe z duszonymi warzywami i żółtym serem!
Odwrócona osmoza, czyli z czym to się pije