Hasło „superfood” stało się ostatnio bardzo modne – dużo mówi się o walorach nieprzetworzonych produktów spożywczych, które są niezwykle bogate w składniki wartościowe dla naszego organizmu. Jagody goji i acai, nasiona chia, owoce camu camu, algi, lucuma, guarana… Wiele z nich ma egzotyczne nazwy i pochodzi z odległych zakątków świata. Nie zapominajmy jednak, że równie cenne pokarmy znajdziemy praktycznie w każdej polskiej kuchni. Czy znasz właściwości zdrowotne, jakie daje spożywanie jajek? czytaj »
Zdrowa na pełny etat, czyli jak przygotować lekkie i zdrowe posiłki do pracy
Jak ożywić wygląd klasycznej kuchni?
Czym kierować się przy wyborze okularów?
Dlaczego nie powinieneś kąpać się codziennie
Rozgrzewające przyprawy wyśmienicie smakują i leczą! Poznaj ich właściwości i skorzystaj z ich bogactwa
Imbir - właściwości
Niewysypianie się sprzyja otyłości
Wsparcie w kuchni podczas Bożego Narodzenia
Quesadilla – danie ze słonecznego Meksyku na chłodną jesień
Jak wybrać idealny stół z krzesłami?