Hasło „superfood” stało się ostatnio bardzo modne – dużo mówi się o walorach nieprzetworzonych produktów spożywczych, które są niezwykle bogate w składniki wartościowe dla naszego organizmu. Jagody goji i acai, nasiona chia, owoce camu camu, algi, lucuma, guarana… Wiele z nich ma egzotyczne nazwy i pochodzi z odległych zakątków świata. Nie zapominajmy jednak, że równie cenne pokarmy znajdziemy praktycznie w każdej polskiej kuchni. Czy znasz właściwości zdrowotne, jakie daje spożywanie jajek? czytaj »
Przekrój karpia przez regiony!
Okulary do pomieszczeń w pracy i w domu – do czego służą i czy są potrzebne?
Andrzejkowe przepisy na ostatnią chwilę!
Jesienne dary natury, o których nie miałeś pojęcia
Superfoods? A co to takiego?
Zatrzymanie wody w organizmie. Jak sobie z tym poradzić?
Czy pogorszenie wzroku po 40-tym roku życia jest nieuniknione?
Poznaj wszystkie tajemnice dyni!
Halloween. Wersja dla ciekawych (i głodnych)
Jak dbać o wzrok i zdrowie swoich oczu - Co to jest wysiłek akomodacyjny oka, czy każdy jest na niego narażony i czy można go uniknąć?