Hasło „superfood” stało się ostatnio bardzo modne – dużo mówi się o walorach nieprzetworzonych produktów spożywczych, które są niezwykle bogate w składniki wartościowe dla naszego organizmu. Jagody goji i acai, nasiona chia, owoce camu camu, algi, lucuma, guarana… Wiele z nich ma egzotyczne nazwy i pochodzi z odległych zakątków świata. Nie zapominajmy jednak, że równie cenne pokarmy znajdziemy praktycznie w każdej polskiej kuchni. Czy znasz właściwości zdrowotne, jakie daje spożywanie jajek? czytaj »
Krótkowzroczność wśród dzieci – nowa choroba cywilizacyjna?
Przepis na kremowy deser czekoladowy z tofu – pyszny, oryginalny, a do tego bez glutenu, laktozy i drożdży!
Czystek w tabletkach - Czy warto po niego sięgać?
Jak właściwie przygotować się do wizyty w gabinecie?
Sport w okularach – bezpieczny czy nie?
Okulary przeciwsłoneczne? Szanuj swoje oczy i kupuj rozważnie!
Dzieci jedzą zdrowo: twardy problem u dzieci - czyli jak sobie radzić z zatwardzeniami u najmłodszych
Zdrowy smak natury: Przepis na Carpaccio z buraków z hummusem
Praktyczne, modne i piękne, czyli jak dobrać okulary, żeby podkreślić urodę i skorygować niedoskonałości twarzy.