Hasło „superfood” stało się ostatnio bardzo modne – dużo mówi się o walorach nieprzetworzonych produktów spożywczych, które są niezwykle bogate w składniki wartościowe dla naszego organizmu. Jagody goji i acai, nasiona chia, owoce camu camu, algi, lucuma, guarana… Wiele z nich ma egzotyczne nazwy i pochodzi z odległych zakątków świata. Nie zapominajmy jednak, że równie cenne pokarmy znajdziemy praktycznie w każdej polskiej kuchni. Czy znasz właściwości zdrowotne, jakie daje spożywanie jajek? czytaj »
Kierunki rozwoju polskiego cukiernictwa, czyli tradycja w nowoczesnym wydaniu
Zdrowy pęcherz na wakacjach
Walcz ze stresem naturalnie
Dieta bogata w żelazo – komu jest potrzebna i dla kogo niedobory żelaza mogą być naprawdę niebezpieczne?
Pomoc kuchenna potrzebna od zaraz, czyli wybieramy odpowiednią baterię!
Zdrowy smak natury: Przepis na kukurydzianą polentę z brokułem, kiełkami i prażonymi pestkami słonecznika
Zdrowy smak natury: Gryczane naleśniki ze szpinakiem, fetą i hummusem Pyszne danie na gorąco lub pomysłowa przekąska na zimno idealna na karnawał!
Pozbycie się blizn — Niemożliwe? A jednak!
Lifting twarzy bez skalpela
Wyraźne sygnały, że potrzebujesz okularów!