Hasło „superfood” stało się ostatnio bardzo modne – dużo mówi się o walorach nieprzetworzonych produktów spożywczych, które są niezwykle bogate w składniki wartościowe dla naszego organizmu. Jagody goji i acai, nasiona chia, owoce camu camu, algi, lucuma, guarana… Wiele z nich ma egzotyczne nazwy i pochodzi z odległych zakątków świata. Nie zapominajmy jednak, że równie cenne pokarmy znajdziemy praktycznie w każdej polskiej kuchni. Czy znasz właściwości zdrowotne, jakie daje spożywanie jajek? czytaj »
Zdrowotne zastosowanie dzikiego bzu
Czym są i gdzie się kryją antyoksydanty?
Pieprzyk – przyjaciel czy wróg naszej skóry?
Wyspa kuchenna - problem czy rozwiązanie?
W zdrowym ciele zdrowy duch
Sok, nektar czy napój? Kupuj z głową i nie daj się nabić w butelkę!
Dlaczego powinieneś pić wodę z kranu zamiast butelkowaną
Sen dla urody
Okap z klasą – radzimy na co zwracać uwagę przy wyborze urządzenia i jak czytać etykiety energetyczne
Lepsze zdrowie, lepsze życie - polska technologia w służbie człowiekowi.