Hasło „superfood” stało się ostatnio bardzo modne – dużo mówi się o walorach nieprzetworzonych produktów spożywczych, które są niezwykle bogate w składniki wartościowe dla naszego organizmu. Jagody goji i acai, nasiona chia, owoce camu camu, algi, lucuma, guarana… Wiele z nich ma egzotyczne nazwy i pochodzi z odległych zakątków świata. Nie zapominajmy jednak, że równie cenne pokarmy znajdziemy praktycznie w każdej polskiej kuchni. Czy znasz właściwości zdrowotne, jakie daje spożywanie jajek? czytaj »
Zupa z dyni - przepis
Jak polubić gotowanie? Zainspiruj się i usprawnij je maksymalnie!
Nieprzyjemny zapach z ust - jak sobie radzić?
Okap schowany w blacie - rewolucja od Franke
Dlaczego warto się uśmiechać?
Kefir na zdrowie
Jak ograniczyć spożycie cukru
8 zalet picia wody z cytryną
Czy sól szkodzi?
Cukier a zdrowie - dlaczego powinieneś unikać cukru