Hasło „superfood” stało się ostatnio bardzo modne – dużo mówi się o walorach nieprzetworzonych produktów spożywczych, które są niezwykle bogate w składniki wartościowe dla naszego organizmu. Jagody goji i acai, nasiona chia, owoce camu camu, algi, lucuma, guarana… Wiele z nich ma egzotyczne nazwy i pochodzi z odległych zakątków świata. Nie zapominajmy jednak, że równie cenne pokarmy znajdziemy praktycznie w każdej polskiej kuchni. Czy znasz właściwości zdrowotne, jakie daje spożywanie jajek? czytaj »
Wentylacja w domu - co powinieneś wiedzieć
Jak wybrać dyscyplinę sportu dla siebie?
Bądź moralny dla kręgosłupa
Czad - na co uważać, jak się chronić
Jak zadbać o zdrowie w podróży?
Brzydki zapach z ust - skąd się bierze, jak sobie z nim poradzić
Aromaterapia - co powinieneś wiedzieć
Zarazki w domu - gdzie jest ich najwięcej i jak z nimi walczyć?