Hasło „superfood” stało się ostatnio bardzo modne – dużo mówi się o walorach nieprzetworzonych produktów spożywczych, które są niezwykle bogate w składniki wartościowe dla naszego organizmu. Jagody goji i acai, nasiona chia, owoce camu camu, algi, lucuma, guarana… Wiele z nich ma egzotyczne nazwy i pochodzi z odległych zakątków świata. Nie zapominajmy jednak, że równie cenne pokarmy znajdziemy praktycznie w każdej polskiej kuchni. Czy znasz właściwości zdrowotne, jakie daje spożywanie jajek? czytaj »
Zdrowe śniadanie - przepisy dla dzieci
Prawidłowa pozycja na ubikacji
Kiedy się badać - profilaktyczne badania zdrowia
Kiedy się badać - profilaktyczne badania zdrowia dla kobiet
Kiedy się badać - profilaktyczne badania zdrowia dla mężczyzn
Jak uniknąć przeziębienia?
Jak zachęcić dziecko do jedzenia warzyw i owoców?