Wszyscy zgodnie przekonują, aby jeść dużo warzyw – w końcu to samo zdrowie! Mają mnóstwo witamin, dostarczają niezbędne białko, regulują pracę układu trawiennego i mają niską kaloryczność. Jednak dla niektórych, szczególnie tych najmłodszych, to jedynie zbędny dodatek do posiłku, a lista ich zalet nie jest wystarczającą motywacją, aby zacząć je jeść. Jak odczarować mit „nijakich” warzyw i zachęcić dzieci do ich jedzenia? Najlepiej zacząć wiosną! czytaj »
Funkcjonalnie, ekologicznie i „z głową” – sprzątanie w nowoczesnej wersji
Przygotowania świąteczne bez zadyszki
Plan na jesień: kompostowanie. Dlaczego warto?
Polacy są świadomi wpływu stanu jamy ustnej na inne obszary zdrowia, ale większość nie dba o jej florę bakteryjną
Sprzątanie bez chemii. Jak zrobić domowe detergenty?
Buduj odporność systematycznie na jesień!
Skóra pod ochroną nie tylko na plaży
Produkty z bambusa – w czym tkwi ich fenomen?
3 sposoby na dobrą kawę bez ekspresu ciśnieniowego