Mrożenie żywności nie wydaje się być skomplikowane – w końcu wystarczy umieścić jedzenie w zamrażarce i gotowe… Jeśli jednak chcemy w mrożonkach przejść na poziom „ekspert”, przechowując nie tylko warzywa i owoce, ale i zioła, zupy czy gotowe dania, a do tego robić to w sposób bezpieczny, warto poznać kilka przydatnych faktów na ten temat. czytaj »
Plan na jesień: kompostowanie. Dlaczego warto?
Sprzątanie bez chemii. Jak zrobić domowe detergenty?
Produkty z bambusa – w czym tkwi ich fenomen?
3 sposoby na dobrą kawę bez ekspresu ciśnieniowego
3 sposoby na dobrą kawę bez ekspresu ciśnieniowego
Czy nasze babcie były less waste? O rozsądnym gospodarowaniu jedzeniem
#ekodom – jak nauczyć dzieci segregacji odpadów?
Mniej nie znaczy gorzej – o wielkanocnym gotowaniu słów kilka
Odpowiedzialne zakupy – pierwszy krok do ograniczenia śmieci